TARİŞ 144 Nolu Çine Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi'nin, 2010-2011 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.
Kooperatif depo binalarında yapılan genel kurula, ortakların yanı sıra bazı il genel meclis üyeleri, siyasi parti ve oda temsilcileri katıldı.
Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Enver Gökbel, yaptığı konuşmada, son 5 üretim sezonunu üst üste karlı bir şekilde kapattıklarını belirtti.
Kooperatifin bu yılı 58 bin 500 lira kar ile kapattığını kaydeden Gökbel, ''Bunca ucuz hizmete karşı biz kar elde edebiliyorsak, bunun temelinde ortaklarımız vardır. Ortaklarımız, bize sahip çıkmaya ve arkamızda olmaya devam ettiği sürece biz de ortaklarımıza daha iyi hizmetler sunmaya ve kar eden kooperatif olmaya devam edeceğiz'' dedi.
Gökbel, Türkiye'de kooperatifçiliğin zor bir iş olduğunu ve kooperatiflerin mutlaka hükümetler tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, ''Bu ülkede kooperatifçilik yapacak mıyız yada yapmayacak mıyız? Eğer yapacaksak İspanya'daki gibi hükümetler destek vermelidir. Hedef fiyat ile oluşan fiyat arasındaki fark, prim olarak devlet tarafından ödenmelidir. Kooperatif birliklerine stok yardımı yapmalıdır. Kooperatif ve birlikler üzerindeki vergi yükü kaldırılmalıdır'' diye konuştu.
Genel kurulda, yapılan görüşmelerin ardından bütçe gerçekleşmesi ve yönetim kurulu faaliyet raporu ibra edildi.