TARİŞ Söke Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, Sarıkemer Beldesi yakınlarında kurulması planlanan yeni sistem ekolojik kontinü tesisin Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekleriyle yapılmasına onay verdi.
Söke TARİŞ tesislerinde divan başkanlığını Bahattin Gökdemir'in yaptığı olağanüstü genel kurulda, iki maddelik gündem ile Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nce yapılacak yatırımın GEKA tarafından verilen İktisadi Kalkınma Mali Desteği ile yapılması görüşüldü.
Genel Kurulda konuşan, TARİŞ Söke Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet İz, bir yıldan fazla süredir zeytinyağı sıkım tesisinin taşınmasının gündemlerinde olduğunu belirterek ''Arsa arayışlarımız kapsamında Söke- Bodrum Karayolu üzerinde Sarıkemer Beldesi sınırları içinde uygun bir arsa bulduk. 2 Kasım 2010 tarihinde yapılan TARİŞ Söke Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurulu'nda alınan karar gereğince arsayı kooperatifimize kazandırdık. TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliğimiz bize destek oldu. Aldığımız bu arazi üzerine mevcut tesisimizin taşınması ve yeni sistem ekolojik kontinü tesis makinelerinin alınması için GEKA'ya başvurarak, toplamda 600 bin TL hibe desteğinden yararlanmak istiyoruz. Bunun için sizlerin karar vermesi gerekiyor'' dedi.
Genel Kurulda, TARİŞ Söke Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'nin GEKA tarafından verilen iktisadi Kalkınma Mali Desteğinden yararlanılarak kooperatife yatırım niteliğinde tesis, araç, ekipman ve demirbaş alımları için ajansa başvuruda bulunulması ve projenin yürütülmesi konularında, yönetim kuruluna yetki verildi.