Geçtiğimiz ay içerisinde Nazilli"de faaliyet gösteren tüm fırınlara yapılan denetimler sonucunda İl Tarım Müdürlüğü Gıda Denetçileri tarafından tespit edilen aksaklıkların ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla gıda sektörlerine yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.
Nazilli Ticaret Odası tarafından organize edilen ve 09 Mart 2010 tarihinde düzenlenen eğitim toplantısında güvenilir gıdaya ulaşma ve sürekliliğini sağlama konusunda yapılması gerekenler, Gıda Güvenliği Eylem Planı, Beyaz İnci Bayrağı ve Berat Projesi ve Gönüllü Gıda Müfettişliği konusunda bilgi verildi.
Yapılan sektör toplantısıyla ilgili olarak Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada, “5179 sayılı “Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun gereği, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işyerlerinin Gıda Sicili ve Çalışma İzni ile Gıda Üretim İzni almaları ve Sorumlu Yönetici istihdam etme zorunlulukları konusunda açıklamaların yapıldığı toplantıda, Gıda Sicili ve Çalışma İzni ile Gıda Üretim İzni Belgeleri Dosyası düzenlenmesinde gerekli evraklar ve dikkat edilecek hususlar belirtilmiştir. Toplantıda ayrıca, işyeri hijyeni ve işyeri sorumlulukları, sorumlu yöneticilerin sorumlulukları, sorumlulukların yerine getirilmediği durumlarda karşılaşılabilecek sorunlar ve yasal işlemler anlatılarak, ekmek tebliği hakkında bilgilendirme yapılmış, karşılaşılan sorunlarla ilgili çözüm önerileri oluşturulmuştur. Tüketiciye güvenilir gıda arzını sağlamak amacıyla, gıda endüstrisinin geliştirilerek kaliteli ve güvenli gıda üretimini artırmak, üretimden tüketime gıda güvenliğini sağlamak, gıda sektörünün milli ekonomiye katkısını artırmak ve tüketicilerimizi bilgilendirmek amacıyla İl Tarım Müdürlüğü tarafından eğitim çalışmaları hız kesmeden diğer sektörlere de yayılarak devam edecektir” denildi. -iha