Nazilli Belediyesi Nikah Salonu"nda düzenlenen toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu üyesi Ahmet Ertürk, Aydın İl Tarım Müdür Vekili Hasan Ünal, Nazilli İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, İl Destekleme Şube Müdürü Mustafa Aslan, Köy Muhtarları ile üreticiler katıldı.

Desteklemelerle ilgili slayt eşliğinde açıklamalarda bulunan Aydın Tarım İl Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Mustafa Arslan, Doğal Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliğinin 30 Ekim 2009 tarihinde yürürlüğe girdiğini belirterek, “Kırsal Kalkınma yatırımlarının ekonomik yatırımlar ve toplu basınçlı sulama sistemi yatırımları olarak iki konuda yapılacak. Ekonomik yatırımlar destekleme programı yatırım konularında ise şunlar yer alıyor; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar, Alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlar, Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri, hibe desteği kapsamında değerlendirilecek. Ekonomik yatırımlar programı kapsamında tarımsal ürünlerin üretimine yönelik bir hibe desteği verilmeyecek” dedi.

Milletvekili Ahmet Ertürk de, “Hükümetimiz üreticilerimiz ile çiftçilerimiz ile ilgili olarak Tarımsal konularda çok güzel çalışmalarda bulunuyor. Arkadaşlar hükümetimizin tarımsal programlarını il ve ilçe Tarım Müdürlüklerimize sık sık uğrayarak takip edelim. Her şeyden önemlisi kooperatifleşelim. Yani güçlerimizi bir araya toplayalım. Birlikte hareket edelim. O zaman kazanan sizler yani çiftçilerimiz üreticilerimiz olacaktır. Hükümetimizin destekleme ve hibe programlarını çok iyi takip edelim. İnternetten Tarım Bakanlığımızın sitelerinden de bu konuları takıp edebilirsiniz. Tabi bu arada teknolojinin nimetlerinden de faydalanmasını bilelim. Ben her zaman için çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanındayım” diye konuştu.