TUSKON'dan yapılan açıklamaya göre, 2006'dan bu yana düzenlenen “ticaret köprüsü” etkinliklerinin 11.'si olan toplantılar, bu yıl belirli sektörlere özel düzenleniyor. 2011 Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü etkinliği; gıda, tarım, hayvancılık, hızlı tüketim mamulleri ve ev aletleri sektörlerinden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşecek.
 
Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yapması bekleniyor. Açılışta Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TUSKON Başkanı Rızanur Meral de birer konuşma yapacak.
 
TUSKON'un tarım ve gıda sektöründe ticaret köprüsü kuracağı yeni programına 85 ülkeden 750 yabancı iş adamının katılımı öngörülüyor.
TUSKON Başkanı Meral, yaptığı açıklamada, geçmiş ticaret köprüsü programlarının yerli ve yabancı katılımcılarından aldıkları geri dönüşler sonucunda farklı sektörler için farklı programlar tasarlamaya karar verdiklerini belirterek, önceki yıllarda elde edilen başarıların, ulaşılan yurt içi ve yurt dışı firma sayısının çokluğunun, kendilerini farklı paydaşlara, faklı etkinlikler sunmanın yolları üzerinde düşünmeye sevk ettiğini kaydetti.
 
Meral, gıda, tarım, hayvancılık, hızlı tüketim mamulleri ve ev aletleri sektörlerinden yüzlerce yerli ve yabancı iş adamının bir araya geleceği ve ikili iş görüşmeler yapacağı programın, sektörel bazda dünyanın “en büyük” ticaret köprüsü olacağını, toplantılar kapsamında 25 bin iş görüşmesi yapılmasını öngördüklerini bildirdi.