Proje kapsamında, tarım ürünlerinin Migros müşterilerine ulaşabilmesi için 236 farklı kriterden geçmesi gerekiyorTarım Bakanlığı'nın İyi Tarım Uygulamaları (İTU) hususunda öncü olan Migros'un girişimleri, Türkiye gıda perakendesinde önemli bir adım oldu. Dünyanın gelişmiş pazarlarındaki gibi tüketicinin ilaç kalıntısı olmayan, tamamen sağlıklı üretilen sebze meyveyi tüketme hakkı için Tarım Bakanlığı'nın İyi Tarım Uygulamaları projesinde de öncülüğü üstlenen Migros Ticaret, İyiTarım standardı olmayan hiçbir sebzeyi reyonlarına koymama taahhüdünde de bulunuyor. Toprak, su, ilaç ve hormon analizlerinin sistematik yapılıp, takip edildiği bu üretim için bölgelerde çiftçilerle tek tek birinci ağızdan geniş toplantılar yaparak onlara bu standartlardaki üretimleri için alım Kampanya, İTÜ projesi kapsamında sertifikalı çiftçilerin, 236 farklı kritere uygun olarak ürettiği sebze ve meyvelerin geniş kitlelere tanıtılmasını amaçlıyor. 
 
236 KRİTER ARANIYOR 
"İyi Tarım Uygulamaları" projesi kapsamında, tarım ürünlerinin Migros müşterilerine en yüksek besin ve hijyenik değerde ulaşabilmesi için 236 farklı kriter yerine getirilmesi gerekiyor. Buna göre üretimin her aşaması kayıt altına alınırken, üreticinin tarlaya atılacak tohumunun seçiminden, toprakta üretimin yapılmasının çevreye olası etkisine, kullanılacak reçeteli ilaç ve gübrenin standardından, tarlada çalışan işçilerin sağlığına kadar çok sayıda kritere uygun hareket ediliyor. Migros raflarına gelen İTÜ standartlı ürünlerin üretim aşamasında yapılacak her işlemin, çevreye olası zararları araştırılarak çevreye zarar verebilecek her uygulamanın önüne geçiliyor. Böylece toprağın verimi ve bereketi korunarak, gelecek nesiller için sağlıklı bir çevre sağlanabiliyor. Meyve sebzede toprak ve su analizi gibi kayıtları zorunlu bir standart haline getiren ve bunları denetleyen İTÜ, böylece denetimli ve kayıtlı üretimi sertifikalandırıyor. 
 
DIŞ PAZARDA DA GÜCÜ ARTIYOR 
Riskler ortadan kalkıyor Tarım Bakanlığı'nın 'Güvenilir tarım, güvenilir gıda' için başlattığı İyi Tarım Uygulamaları (İTÜ) sistemi,tarım ürünlerinin en yüksek besin ve hijyenik değerde tüketiciye ulaşabilmesini öngörüyor. Türk meyve sebze üreticisinin özellikle dış pazarlardaki gücünü artırmak için sistemi hayata geçiren Tarım Bakanlığı, sistemin yaygınlaşması için etkin çalışmalar yürütüyor. Meyve sebzede ilaç kalıntısı, toprak ve su analizi gibi sorgu ve kayıtların zorunlu olduğu bir standart getiren ve denetleyen İTÜ, böylece denetimli ve kayıtlı üretimi sertifikalandırıyor. Sertifika sürecindeki rutin kontroller sayesinde meyve sebzede sağlık ve standartlara uygunsuzluk riski ortadan kalkacağı için, meyve sebze üreticilerinin ihracat potansiyelleri de artıyor. 
 
İYİ TARIM HERKESİN HAKKI
Migros, 57 yıldır kalite sistemleri ile güvenilir gıda ve ürünler sunmak için başarılı çalışmalara imza attı. Bugüne kadar meyve sebzede pestisit analizleri, hormon analizleri, izlenebilir ürünler gibi pek çok uygulamayı ilk kez başlatan Migros, raflarındaki meyve sebzelerin İTU standartlarında üretilmesi kararı ile hem çiftçiyi hem dünya standartlarında tarımı hem de tüketicilerin sağlık önceliğini destekliyor. Tüketiciler Migros'un öncü olduğu İTU ile raflarda yer alan meyve sebzelerde, 'İyi Tarım Ürünleri' logosunu görerek en sağlıklı meyve sebzeyi satın alabiliyor.