Kaygıllı ve Çevre Köyler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cavit Gayaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organik zeytinyağı üretme çalışmalarına 3 yıl önce başladıklarını belirterek, organik tarım desteğinden faydalanmak için 3 yıllık bir bekleme döneminin olduğunu söyledi.
Bu sürecin kendileri için Mayıs ayında biteceğini ifade eden Gayaf, ''Organik tarımın şartlarını eksiksiz yerine getiren zeytinyağı üreticilerimiz, bu sene ilk defa devletin dönüm başına açıkladığı 25 liralık desteği alacaklar'' dedi.
Gayaf, kooperatiflerine bağlı 160 üreticinin, 30 bin dekarın üzerinde organik tarım yaptığını hatırlatarak, üreticilerin alacağı organik tarım desteğinin toplam 750 bin lira olacağını bildirdi.
Desteğin ödenmeye başlanmasıyla birlikte Kaygıllı Köyü ve çevre köylerde organik tarımın yaygınlaşacağı görüşünü aktaran Gayaf, şöyle devam etti:
''Şu anda kooperatifimizde Bağarası beldesine bağlı 13 köyden ortağımız var. Ortaklarımızın hepsi organik tarım yapmıyor. Ama bizim hedefimiz, bu 13 köydeki tüm zeytin üreticilerini kooperatif çatısı altında toplayıp, organik tarımı havza bazına yaygınlaştırmak. Çünkü bir üretici organik tarım yapıp tüm şartlarını yerine getirirken yanındaki komşusu organik tarım yapmıyorsa bu büyük sıkıntılara neden oluyor.''