Didim İlçe Tarım Müdürlüğü ve Didim Ziraat Odası Başkanının katkılarıyla Akyeniköy ve Balat köylerinde Tarım Sigortalarıyla ilgili toplantı yapıldı. Toplantıya İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe, Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, muhtarlar, birçok çiftçi ve sigorta acente yetkilileri katıldı.

Toplantıya özellikle her yıl Büyük Menderes Nehrinin taşarak ekili ve dikili arazilerin sular altında (Sel Baskını) kalması nedeniyle çiftçiler yoğun bir ilgisinin olduğu gözlendi.
Konuşmacı olarak TARSİM(Tarım Sigortaları Havuz İşletmeleri A.Ş.) Manisa Bölge koordinatörü Fahri Yıldırım yaptı. Fahri Yıldırım konuşmasında bu yıl ilk defa sigorta teminat kapsamı içerisine alınan sel ve su baskını konusunda geniş bilgiler verdi. Bir buğday tarlası olan çiftçinin dekara 4,5 TL gibi bir ödeme ile tarlasını ürününü sigorta ettirilebilineceğini bununda yarısını Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca ödendiğini anlatıldı. Bu ödemeyle tarlasındaki ürünün Sel, su baskını, yangın, fırtına, dolu, deprem ve heyelan gibi afetlere karşı teminat altına alınabilineceği tüm çiftçilere bildirildi. Sigortanın tüm bitkisel, hayvansal, kümes hayvanları, sera ve su ürünleriyle uğraşan çiftçilerimizin ürünlerini sigorta yaptırmaları konusunda uyarıldı.

Toplantı soru cevap şeklinde devam etti. Tarım sigortalarıyla ilgili daha geniş bilgiyi www.tarsim.org.tr adresinden alınabileceği bildirildi./iha