Eski tütün depolarında ‘’Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’’ üçüncü defa yapıldı. Bir fuarcılık firması tarafından üç yıldırdüzenlenmekte olan fuar, henüz büyüme aşamasında. Bu nedenle henüz uluslararası düzeyden uzak bir yapılanma içinde. İlk açıldığı yıl 156firmayı konuk eden fuar bu yıl 300 den fazla firmayı ağırladı. Ziyaretçi sayısını da aynı oranda artırdı. Valilik, Belediyeler, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Sanayi Odası, Ziraat Odası ve Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü fuarı desteklemekte. Fuarcılık şehirlerin kaderini kısa sürede değiştirebilen bir sektördür.

Fuar organizasyonları, İzmir ile Denizli arasında sıkışıp kalan Aydın’ın gelişmesinde önemli rol oynayabilecek potansiyeli taşımaktadır. Fuarlar çok sayıda sektörü canlandıran, iç ve dış ticaret kapasitesini artıran, yerel yönetimlerin elinin güçlü olmasını sağlayan organizasyonlar olarak algılanmalıdır. Dünya üzerinde fuarlar sayesinde gelişim gösteren sayısız kent bulunmaktadır. Hep birlikte hareket edilir ve ben egosu aşılabilirse, Aydın önemli bir fuar kenti olabilecek potansiyele sahiptir. Aydın iklimi, ulaşımı, ürünleri ve diğer özellikleri ile sayısız avantajasahiptir. Un var, yağ var, şeker var, iş helvayı el birliği ile yapabilmekte.

Fuar dediğimiz zaman sadece tarım fuarı olarak düşünülmemeli. Yapılacak ya da düzenlenecek olan fuar alanı mümkünse ihtisas fuarlarışeklinde bütün yıl kullanılabilmeli. En kısa sürede de uluslararası boyuta taşınmalı. Tarım, tarıma dayalı sanayi, turizm, sağlık, madencilik, basın yayın gibi alanlar başta olmak üzere fuarlar konu olarak çeşitlendirilmeli. Yeni gelişen iş ve hizmet alanlarına yönelik yapılacak fuarçalışmaları ise ayrı bir öneme sahip olmalı. Sektörünün öncüsü diyebileceğimiz bu tür fuarlar kesinlikle desteklenmeli. Aydın’da yapılacakfuarlar ile kentimiz, İstanbul, İzmir ya da Antalya gibi isminden söz ettirebilmeli. Böylece, üreten, tüketen ve diğer ilişik sektörler de bu pastadan payını fazlasıyla alabilecektir.

Peki neler yapılmalı? Öncelikle AYDIN TEKSTİL alanı fuar alanı olarak düzenlenmelidir. Bu alan fuar için biçilmiş kaftandır. Burası yıl boyunca çok amaçlı kullanılabilecekhaklın nefes alabileceği bir alana kolayca dönüştürülebilir. Burası düzenlenene kadar mevcut tütün depoları bu işi görebilir. İyi bir fuar için çalışma ve düzenleme ekipleri oluşturulmalıdırMülki idare, yerel yönetimler ve odalar bu işin içinde olmalıdır. Mesela AYTO, ATB, AYSO, AZO, AEOB gibi kurumlar bu işin lokomotifi olmalıdır. Bu ekiplere mümkün olduğu kadar çokkurum ve kuruluş desteklemelidir. Siyasi çekişmeler, sen ben kavgaları bir yana bırakılmalıdır. Kentin gelişmesi için herkes elini taşın altına sokabilmelidir. Öncelikle de fuar organizasyonlarını yapabilecek bir şirket Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulmalıdır. Fuaralanları insana saygı çerçevesinde düzenlenmeli, ulaşım, konaklama, otopark, dinlenme alanları ihtiyaca cevap verebilmelidir. Fuara gelen insanlar bu fuarda sorun yaşamayacaklarını bilmelidir. Herkesin fikri alınmalı, çalıştaylar düzenlenmeli, fuar alanı her yönü ile mükemmeldüzeye getirilmelidir. Yani yapılacak fuar her yönü ile örnek olmalıdır. İyi bir gelecek istiyorsak bugün emek vermeliyiz. Herkesten farklı düşünüp en iyisini ortaya koyabilmeliyiz. Aydın için var gücü ile çalışan AYTO’yu örnek alıp daha çok çalışmalıyız. Aydın insanı her zaman en iyisine layıktır ve hiçbir şey imkansız değildir.

 

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınpost etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

appstoreee.jpg     googleplay.jpg