Henüz nedeni belirlenemeyen yangın, Edremit Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle kontrol altına alındı.

Binada yükselen dumanlar metrelerce uzaktan görülürken mahalle sakinleri ise korku dolu anlar yaşadı. Yangın Edremit ilçesinin Camivasat Mahallesi 18. Sokak'taki 9 nolu tarihi Rum evinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıktı. Mahalle sakinleri, kullanılmayan binadan dumanlar yükseldiğini görünce durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede yangın mahalline itfaiye ekipleri, 2 katlı tarihi Rum yapımı ahşap binayı saran alevleri söndürmeye başladı. Ancak dar sokaklardan dolayı bazı itfaiye araçları sokağa giremezken, birbirlerine bağlanan hortumlar ile yangına müdahale edildi.

Binanın içine yoğun dumandan dolayı girmekte zorlanan itfaiye erleri oksijen tüpleri kullandı. Edremit Belediyesi yangına müdahale ederken takviye olarak Kadıköy Belde Belediyesi de bir itfaiye araçını destek amaçlı yasngın yerin gönderdi. 5 itfaiye arazözünün müdahale ettiği yangın yaklaşık bir saat içersinde kontrol altın alındı. İtfaiye söndürme çalışmalarına devam ederken polis de çevrede araştırma yaptı.

Soğutma çalışmaları devam eden yangınla ilgili soruşturma başlatırdı.