Semih İdiz
Milliyet Gazetesi Dış Politika Yazarı

"Belli ki Nalbandyan Ermeniler arasında tartışma yaratan maddelere dolaylı atıflarda bulunarak, aslında biz şunu düşünüyoruz diyerek yeni görüşleri ortaya kouyuyor. Ama bu söylenenlerin diğer ülkelerin dış işleri tarfından tarafından kabul edilmiyor. Bu noktada Türkiye'ye bekleyen taraftır.. Buradan bir fiyasko ile çıkılırsa bunun Ermenistan açısından diplomatik sonuçları olacaktır."

İnal Batu
Emekli Büyükelçi

"Benim anlamadığım herşeyin son noktasına kadar tespit edilmesi lazım. Buradaki durum bir son dakika krizi olabilir"

Ak Partili vekil Murat Mercan: Protokollerle ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. Eğer olsaydı zaten taraflar Zürih"e gelmezdi. Yapılacak olan açıklamalarla ilgili bir rahatsızlık olmuştur. Gün doğmadan neler doğar?" diye bir sözümüz var. Bildiğim kadarıyla görüşmeler sürüyor. Kriz çözülebilir de çözülmeyebilirde. Son dakikalar da ilk dakikalar kadar önemlidir.

Cengiz Çandar
Referans Gazetesi Yazarı
"Gündüz saatlerinde bu şekilde bir krizin çıkacağına dair hiçbir bir görüntü yoktu. Son dakika pazarlıkları yapılıyor olabilir. Bu işin kopma ihtimali yoktur diyemem ama her iki ülkenin kamuoyunun bu konuda olumlu beklenti içinde olması nedeniyle geç de olsa bir imzanın atılmasını bekliyorum"

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan "Krizin boyutu nedir ne değildir bilinmeden bir yorum yapılması doğru. Gün doğmadan neler doğar biraz beklememiz lazım. İmzalanmamsı da krizin olduğu anlamına gelmez." - hürriyet