Gerçekleştirdiği başarılı sanatsal ve kültürel etkinliklerle herkesin takdirini toplayan Torbalı Belediyesi büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Gazi Çamlığı’nda bulunan tarihi hipodrom binasında 44 adet resim ve 12 adet heykelin sergilendiği bir sergi açıldı.

Sanat için buluştuk

TORBALI Belediyesi tarafından organize edilen “Dev Sanat Buluşması” dün gerçekleşti. Gazi Çamlığı’nda bulunan tarihi hipodrom binasında açılan sergi vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. 44 adet resim ve 12 adet heykelin sergilendiği açılışta birbirinden ünlü sanatçılar da yer aldı. Piyano ve klasik müzik dinletisi ile başlayan olan etkinlikte yapılan konuşmaların ardından serginin bulunduğu hipodrom binasının kapıları davetlilere açıldı. Serginin içinde bulunan birbirinden ilginç ve büyüleyici eserlere Torbalılılar büyük ilgi gösterdi. Gerçekleştirdiği başarılı sanatsal ve kültürel etkinliklerle herkesin takdirini toplayan Torbalı Belediyesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yaparken, ayrıca programda kokteyl verildi. Bir hafta sürecek olan sergide yurt çapında tanınan birçok ressam ve heykeltıraşın eserleri yer alıyor. Tüm Torbalılılar Hipodrom Cafe’de bulunan sergiyi gezip görebilecekler. Sergide geçtiğimiz günlerde talihsiz bir olay yaşayan ve bıçaklanan ünlü ressam Bedri Baykam’ın eserleri de sergilendi. Baykam, yaşanan bu olay nedeniyle etkinliğe katılamadı.

UYGUR: SERGİYİ TÜM TORBALILILAR GEZMELİ

TORBALI Belediye Başkanı İsmail Uygur açılış öncesi yaptığı konuşmada, etkinliğin bu kadar büyük olacağını tahmin etmediğini söyleyerek, “Bu fikir ilk olarak amatör ressam Duygu Kale arkadaşımızdan geldi. Biz de elimizden gelen desteği gösterdik. Açıkçası bu kadar büyük bir organizasyon olacağını tahmin etmemiştim. Yoğun çabalar sonucu bu güzel etkinliği hayata geçirme imkânı bulduk. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu sergiyi tüm Torbalılıların gezmesini tavsiye ediyorum. Sergide çok güzel ve birbirinden başarılı eserler yer alıyor.” diye konuştu. Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan ise yaptığı konuşmada Torbalı’da ilk defa böyle bir serginin hayata geçirildiğini söyleyerek, “Bu bina Torbalı Belediyesi tarafından yeniden hayat buldu ve böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Ümit ediyorum ki bundan sonra daha fazla organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Bu etkinlikte hem ulusal, hem de uluslararası üne sahip olan sanatçılarımız bizlerle beraber. Onların yaptığı birbirinden eşsiz eserler burada sergilenecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

UYGUR’DAN ESERLERE YAKIN İLGİ

SERGİDE Reyhan Abacıoğlu, Eser Afacan, Perihan Aktaş, Yavuz Şahin Başar, Bedri Baykam, Mücahit Bora, Tülay Çelikel, Cemal Demir, Genco Demirer, Turan Enginoğlu, Sercan Filiz, Octavian Floresco, Constantin Gedal, Duygu Kale, Fikret Güneş, Yvonne J. Karlsen, Mustafa Burnazoğlu, Bedri Karayağmurlar, Eva Langas, Cafer Öğüt, Mete Sezgin, Tuncay Topçu, Umur Türker, Selahattin Yıldırım’ın eserleri bulunuyor. Torbalı Belediye Başkanı R.İsmail Uygur, sergide sergilenen eserleri tek tek inceledi.