Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınırken, bulunan eserler müzeye teslim edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Kuşadası'na bağlı Soğucak Köyü Karaova Mahallesi'nde bulunan Ü.A.isimli kişiye ait eve Kuşadası Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı gereğince operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda evin çeşitli bölümlerine gizlenmiş vaziyette boyutları 52 ila 85 santimetre arasında değişen 1 adet Roma dönemine ait başsız kadın heykeli, 1 adet düz sütun kaide, 1 adet kare sütun kaide ve bir adet de oval sütun kaide ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak şüpheli Ü.A. gözaltına alınırken, operasyonda ele geçirilen tarihi eserler Aydın Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. İfadesi alındıktan sonra adli makamlara sevk edilen zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.