Danıştay saldırganı Alparslan Arslan"ın babası İdris Arslan dünkü duruşmada oğlunu cinlerle savundu: “Alparslan"a kimyasal ilaç verildi. Cin tarafından etkilendiğini düşünüyor. Danıştay saldırısından 1-2 hafta önce de cin çıkarma seansı olmuş. Hatta bir gün oğlum yanıma gelip "Baba bana bir iş için cin lazım" dedi”

4 yıl önce işlenen Danıştay cinayeti dosyası, derin bağlantıları olduğu iddialarıyla daha geniş çaplı araştırılmak üzere Ergenekon davasıyla birleştirildi. Ancak davanın her duruşması bir garipliğe sahne oluyor. 1"inci Ergenekon davasının dünkü 157"nci duruşması da “cinli, perili” ilginç diyaloglar yaşandı. Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan"ın babası tanıklık yapmak üzere dün mahkeme salonundaydı. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Alparslan Arslan"ın babası olduğu için tanıklıktan çekilme ve aleyhe olan sorulara cevap vermeme hakkı olduğunu söyledi. İdris Arslan tanıklık yapacağını belirtti. Başkan Şengün, “Tanıklık önemlidir, yalan tanıklıkta bulunmak suçtur ve karşılığında cezası vardır” dedi. Ancak İdris Arslan önemini bildiğini ifade ederek tanıklık yapmakta kararlı olduğunu söyledi.



İlaç verdiler, cin sanıyor

Oğlunun saldırı sırasında kendinde olmadığını iddia eden İdris Arslan, “Alparslan" kimyasal ilaç verildi. Kimyasal ilacı bilmediği için cin tarafından etkilendiğini düşünüyor. Cin çıkarma seansları düzenliyorlar. Danıştay saldırısından 1-2 hafta önce yine bir çıkarma seansı olmuş” dedi.

Alparslan"ın Amerika"nın istihbarat konularında cinleri kullandığını söylediğini öne süren İdris Arslan, “Hatta bir ara yanıma gelerek kendisine bir işi için cin lazım olduğunu söylemişti. Danıştay saldırısının ardından Aysel Sağlam isimli kadın Alparslan"ı olay günü Danıştay binasının kapısında iki kişiyle gördüğünü ve bu iki kişinin Alparslan"ı zorla içeri soktuklarını söylemişti. Saldırının ardından Alparslan"ın ziyaretine gittiğimde kendisine sordum. "Bu kişileri cin olarak mı görüyorsun" dedim. "Kimseyle ilişkim yok" dedi. Ben de "Sen bu işi ilaçla yaptın. Halüsinasyon görüyorsun, cin sanıyorsun" dedim” diye konuştu.



Cin çıkarma seansları

İdris Arslan, 6 saat boyunca Kur"an-ı Kerim okuyarak Alparslan Arslan"dan cin çıkarmak için seanslar yapıldığını öne sürerek, “Alparslan, rahatsızlığının kendisine musallat olan cinden kaynaklandığını düşünüyormuş. Seansları cini çıkarmak için yapıyorlarmış. Alparslan, seans sonunda oturduğu yerden fırlayıp odadan çıkıyormuş” dedi.
Öte yandan davada tanık olarak dinlenen Alparslan Arslan"ın ev arkadaşı Teoman Ekşioğlu da Alparslan Arslan"a hipnoz yapıldığı konusunda bir bilgisi olmadığını ancak birlikte yaşadıkları öğrenci evinde Arslan"a Danıştay saldırısından bir hafta önce cin çıkarma seansı uygulandığını iddia etmişti.

Arslan"ın babası Yeşil"le arkadaşmış

Duruşmada Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu, tanık İdris Arslan"a, Susurluk davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile akraba olduğuna ilişkin bazı gazetelerde haberler çıktığına belirterek “Mahmut Yıldırım"ı tanıyor musunuz?” diye sordu. Mahmut Yıldırım ile akraba olmadığını belirten Arslan, “1968 yılında Elazığ İmam Hatip Lisesi"nden arkadaşım. En son sanırım 1997 yılında Elazığ merkezde birkaç defa gördüm. Yeşil olduktan sonra görmedim.” ifadesini kullandı.

"Karar Allah"ın adaletine sığmıyor"

Alparslan Arslan, 17 Mayıs 2006"da Danıştay İkinci Dairesi"ne toplantı sırasında düzenlediği silahlı saldırıda yargıç Mustafa Yücel Özbilgin"i öldürdü, 4 üyeyi de yaraladı. Arslan 2 kere ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarşrtırıldı. Daha sonra saldırının Ergenekon tarafından azmettirildiği iddiaları üzerine Danıştay ve Ergenekon davaları birleştirildi ve yargılama yeniden başladı.
Alparslan Arslan"ın, saldırıyı Danıştay"ın kamusal alanda baş örtüsü takılması aleyhindeki kararı nedeniyle işlediğini itiraf ettiği iddia edildi. Danıştay"ın başörtü kararını manşet yapan Vakit Gazetesi"nin “İşte O Üyeler” başlıklı 14 Şubat 2006 tarihli sayısının Arslan"ın saldırı sırasında kullandığı otomobilde bulunması cinayetin bu konuyla ilgili olduğu şüphelerini artırdı. Arslan"ın, yapılan ilk sorgusunda da, olayı baş örtüsü kararı nedeniyle gerçekleştirdiğini belirterek, “Aldıkları karar Allah"ın adaletine sığmıyor. Cezalandırmak istedim.” dediği ileri sürüldü. Danıştay başkan vekili Tansel Çölaşan tarafından saldırganın “Allah"ın askeriyiz, elçiyiz. Baş örtüsü davası yüzünden cezalandırılacaksınız.” dedikten sonra saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi. VATAN