Altepe yıkım çalışmalarının başladığı caminin yanında yaptığı açıklamada, kentteki tarihi eserlerin ayağa kaldırılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Çalışmalar kapsamında tarihi bir camiye daha el attıklarını belirten Altepe, ''Osmanlı padişahlarından Çelebi Sultan Mehmet'in sütannesi Daye Hatun tarafından kendi adıyla 1426'da yaptırılan caminin çevresindeki binaları kaldırıp, avlu ve şadırvan yapılması için çalışmaları başlattık. Caminin hemen yanında bulunan 242 metrekarelik alandaki 3 bina kamulaştırıldı. Binaların yıkılmasının ardından oluşacak alana cami için avlu, şadırvan ve cemaatin oturup, dinlenebileceği bir kafeterya yapılacak'' diye konuştu.

Altepe, 1608'deki Celali İsyanları sırasında büyük zarar gören caminin çeşitli dönemlerde tadilattan geçirildiğini belirterek, şöyle devam etti:

''Daye Hatun Camii bahçesindeki hazireler daha önce düzenlenmişti. Şimdi de caminin doğusundaki binaların kaldırılması için çalışmaları başlatıyoruz. Bu yıkımların ardından tarihi cami ferah bir avluya kavuşacak. Şadırvan, kafeterya ve çevre düzenlemeleriyle burası bölgenin ayrı bir cazibe merkezi haline gelecek.''

Daye Hatun Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Feridun Uyruk ise Doğanbey TOKİ konutlarının birlikte bölgeye yoğun bir nüfus geleceğini dile getirerek, ''Yapılacak avlu sayesinde daha fazla cemaate hizmet verilebilecek'' ifadelerini kullandı.