Kuşadası Belediyesi ile Romanya'nın İzmir Başkonsolosluğu işbirliğiyle gerçekleştirilen sergi de 1900 ile 1939 yılları arasında Bükreş'te çekilen fotoğraflar sergileniyor.
Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen Tarihi Bükreş fotoğraf sergisine Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanvekili Ahmet Kireç, Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bademci, Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erdoğan Uyan, Kuşadası Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu
Başkanı Murat Saraç ve Romanya'nın İzmir Konsolosu İoan Danut Preda ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kokteylin ardından açılış konuşmasını yapan Kuşadası Belediye Başkanvekili Ahmet Kireç, "Romanya ile geçmişe dayalı önemli bir dostluğumuz var. Hem kültürel hem de turizm alanında bu dostluğumuzu en iyi noktalara getirmek için karşılıklı olarak çaba içerisindeyiz. Bu fotoğraf sergisi aramızdaki dostluğun geldiği noktayı göstermek açısından da önem taşıyor" dedi.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de Romanya İzmir Başkonsolosu Lotreanu'nun göreve başlamasından sonra hem Kuşadası'nda hem de Ege Bölgesi'nde Romanya'ya olan ilginin arttığına işaret ederek şunları söyledi: "Gerçek bir Türk dostu olan Sayın Başkonsolos Lotreanu'ya bu çabalarından dolayı kutluyorum."
Romanya'nın İzmir Başkonsolosu Cosmin Victor Lotreanu da yaptığı konuşmada, Bükreş'in tarihi fotoğraflarının Kuşadası'nda sergilenmesinden büyük bir zevk ve onur duyduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bizim derin dostluklarımız ve tarihsel bağlarımız var. Önemli bir geçmişimiz var. Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de aramızdaki işbirliği ve dostluk her zaman sürecektir. Romanya'ya yakın ilgisini esirgemeyen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'e ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen'e teşekkürlerimi sunuyorum."
Konuşmaların ardından Kireç, Esen ve Lotreanu tarafından Tarihi Bükreş Fotoğrafları Sergisinin açılışı yapıldı. Sergi 8 Şubat tarihine kadar açık kalacak.