Ankaragücü Kulübü'nde, 23 Ağustos'ta yapılacak kongre öncesinde uzun zamandır gündemde olana tarihi uzlaşma sağlandı.

Altınpark Belediye Evi'nde bir araya gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü Kulübü Onursal Başkanı Cemal Aydın, kulüp başkanı Cengiz Topel Yıldırım ve Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörü Avni Kavlak yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında yaptıkları açıklamada, "kulübün 100. yılında güç birliği oluşturma konusunda anlaştıklarını" söylediler.

Toplantı sonrasında konuşan başkan Gökçek, başkentin şampiyonluk özlemi çektiğini ve bir türlü elde edemediğini belirterek, "Bunun için de Ankara'da bütün güçlerin, kuvvetlerin birleşmesi gerekiyordu. Bugün hem geçmiş dönemde Ankaragücü'nün başkanlığını yapmış sayın Cemal Aydın, hem halen başkanlığını yapan Cengiz Topel arkadaşımız hem de taraftar lideri arkadaşlarımız bir araya gelerek, Ankaragücü için ne yapabiliriz, onu görüştük" dedi.

Ağustos ayının 23'ünde yapılacak olağanüstü kongrede yeni yönetimi seçip birlikte yola çıkmaya karar verdiklerini kaydeden Gökçek, "Acilen yeni transferlerin yapılması gerektiğine inanıyoruz. 23-30 Ağustos arasında Ankaragücü'ne, hem dışarıdan hem içerden ciddi takviyeler yapacağız. İnşallah 100. yıla yakışan bir takım kurmaya çalışacağız. Bu sene şampiyonluğu yakalamasakta gelecek sene veya 1-2 sene içinde mutlaka bu şampiyonluğu yakalayacağız. Biz elimizden gelen fedakarlığı yapacağız. Ankara'ya birlikte güzel bir stat ve tesis ile ekonomik imkanlar kazandıracağız. İstiyoruz ki artık 'hep 3 buyükler derlerdi, en büyük Ankaragücü olsun' bu konuda ittifak halindeyiz" diye konuştu.

Başkan Melih Gökçek, kongrede Ahmet Gökçek'in adaylığının söz konusu olup olmadığı yönündeki bir soruya, "Başkanlık konusunda arkadaşlarımız bir araya gelerek konuşacaklar. Bazı şeyleri aramızda istişare ettik, onları konuşacağız. Ayın 23'ünde duyarsınız" dedi.

Ankaraspor'un da ayrı bir takım olduğunu vurgulayan Gökçek, "Ankara'nın ana takımı Ankaragücü olacak. Ankaraspor için herhalde başka bir yol izlenecek. Onu gelecek sene düşüneceğiz. Önemli olan Ankara için şampiyon bir takım çıkarmak. Bu takımın da Ankaragücü olacağına yürekten inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Milliyet