Yalçın Pekgüzel’in eşi Seval Pekgüzel’in işletecek olduğu tarihi konak yöresel yemeklerinde sunulduğu bir restoran olarak yıllar sonra yeniden misafir ağırlayacak.

Aydın Sanayi Odası Başkanı Yalçın Pekgüzel, yok olmak üzere olan Müren Konağı’nı Aydın’a kazandırmasının ardından şimdide Aydın merkezdeki en önemli tarihi yapılardan birini daha Aydın’a kazandırıyor. 1900’lü yılların başında yapıldığı öğrenilen tarihi konağı restoran olarak dizayn ettiren Yalçın Pekgüzel’in ev hanımı eşi Seval pekgüzel, eşinin de desteği ile yeniden iş hayatına dönüyor. Daha önce bankacılık yapan Seval Hanım çocuklarının büyümesiyle yeniden iş hayatına atılmak için kolları sıvadı. Aydın’ın en önemli tarihi yapılarından biri olan Paşa Konağını yok olmak üzereyken tadilata alan Seval Pekgüzel, tarihi konağın tahrip olan yapılarında onarım yaptırıp tarihi dokuya uygun olarak yeniden dizayn ettirdi. Tarihi yapıya zarar vermemek için çok dikkat ettiklerini kaydeden Seval Pekgüzel, “Tarihi konağı devraldığımızda karşımızda bitap bir tarihi zenginlik duruyordu. Şehir merkezinde böyle büyük ve geniş bir tarihi dokuya sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Fakat bu tarihi yapıya şimdiye kadar yeterince değer vermemişiz. Ne olursa olsun bu tarihin göz göre göre yok olup gitmesine göz yumamazdık. Öncelikle bizim amacımız en önemli zenginliğimiz olan tarihi yapılarımızı korumak. Biz hem bu tarihi dokumuzu vatandaşlarımızı tanıtmak istiyoruz, hem de bu tarihi mekanda Aydın’ın yöresel yemeklerini müşterilerimize tattırmak istiyoruz” dedi.

‘TARİHİ KONAKTA AYDIN LEZZETLERİ TADILACAK’

Hasanefendi Mahallesinde bulunan tarihi konağa yeniden dizayn ettiren Seval Pekgüzel, “Müşterilerimiz tarihi konakta kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere üç öğün yemek yiyip hoş vakit geçirebilecekler. Haftanın her günü Aydın’a özgü çeşitli tatlar servis edeceğiz. Bir gün keşkek, bir gün paşaböreği diğer gün yuvarlama gibi tatların yanı sıra pide, pizza, zeytinyağlılar gibi çeşitli tatları müşterilerimizi sunacağız. Alkollü, alkolsüz bölümlerimiz ayrı olacak. Ayrıca konağın bazı bölümlerinde yer sofrasında yöresel yemek odalarımızda olacak. Tarihi konağa gelen müşterilerimizin çocukları içinde ayrı bir düzenleme yapacağız. Konağın bir bölümüne de tarihi fotoğraflarla donatacağız” dedi.
Tarihi konağı kısa süre sonra faaliyete geçireceklerini açıklayan Seval Pekgüzel, Aydın’a farklı bir mekan kazandıracaklarını söyledi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

20120501aw000065_03.jpg20120501aw000065_04.jpg20120501aw000065_06.jpg