Temel atma töreni nedeniyle bugün Aydın"a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşan turizm sezonu öncesi turizmcileri sevindirirken, genel seçimler öncesi ise siyasi partilerin ve milletvekili adaylarının çevreye duyarlı olmasını istedi.
Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu"nda gerçekleştirilen temel atma töreninin ardından, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"u makamında ziyaret Çevre ve Orman bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşan turizm sezonu öncesi turizmcilerin en büyük şikayetleri arasında yer alan 23.59"da müzik yayının kapatılması hususu konusunda yapılan değişiklikleri açıkladı. Yaklaşan seçimler nedeniyle aday adaylarına da seslenen Bakan Eroğlu “Çevreye duyarlı olmalarını istirham ediyoruz” dedi.
“BİZ TURİZME VE EĞLENCEYE KARŞI DEĞİLİZ”
Bugüne kadar yaşanan bazı sıkıntıların uygulamalardan kaynaklandığını gördüklerini ve sezon öncesi turizmcilerinin de katıldığı geniş bir toplantı düzenlediklerini kaydeden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu “Biz turizme ve eğlenceye karşı değiliz. Halkımız veya turistlerimiz istediği gibi eğlenebilir, sabahlara kadar eğlenebilir. Tabi şöyle bir husus var; şikayet oluyor, vatandaş şikayet ediyor hatta turistler şikayet ediyor. Örneğin, bir yerin yanında gazino var. Sabahın saat 04.00"üne-05:00"ine kadar eğlence var. Uyumak mümkün değil. Vatandaşlarımızı da düşünmek gerekir. Onun için şöyle bir yol bulduk. Turizmcilerle ve ilgililerle 2 bakanlık toplantı yaptık. Bazı şeylerin uygulanmadan kaynaklandığını gördük. Bazı yerler saat 20:00"den sonra, bazı yerler 22.00"den sonra, bazı yerler 23:00"den sonra yasak uygulaması başlatıyor. Böyle yanlışlar vardı onları düzeltelim dedik. "Çok hassas alan" tarifini değiştirdik. Konutlar da çok hassas alan içerisinde yer alıyordu. Konutları çok hasasas alanlardan çıkardı. Çok az hassas alan içerisine bundan sonra sadece tedavi hizmeti veren hastaneler, yaşlı bakımevi ve huzurevleri, çocuk bakım evleri ve bir de yatılı okullar "Çok hassas alan" içinde telaffuz edilecek. Bunun dışındakiler çok hassas bölgeden çıkarıldı. Böylece bir rahatlama olacak. Bu konuyu da Pazartesi günü Sayın Başbakan"a sunacağız” dedi.
"KAPALI ALAN ZORUNLULUĞU YILSONUNA KADAR UZATILDI”
Bakanlık olarak "Çok Hassas alanların" yanlarında bulunan eğlence merkezlerinin 4 Haziran 2011"e kadar kapatılması zorunluluğunun işi yetiştiremeyenler için yıl sonuna kadar uzatıldığını kaydeden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu “Bazıları bu sürede bu işi yetiştiremedi. Bu nedenle bu süreyi de 31 Aralık 2011"e kadar uzattık. 23:59 kanundan gelen bir şey. Bir şikayet olduğu zaman kolluk kuvvetleri müdahale edecek. Talepler şuydu: Yaz aylarında dışarıda düğün, nişan ve sünnet merasimleri yapılamıyordu. Bunun da önü açıldı. Sadece hastane civarına belli bir mesafe koyacağız” diye konuştu.
“SİYASETÇİLERE VE VEKİL ADAYLARINA "ÇEVREYE DUYARLI OLUN" ÇAĞRISI”
Yaklaşan seçimler nedeniyle gürültü ve çevre kirliliği konusunda milletvekili adaylarına da çevreye duyarlı olmaları konusunda istirhamda bulunduğunu kaydeden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Zaten biz her sene genelge ile partilerin bu konularda hassas olması yönünde yazı yazıyoruz. Biz partilerin amiri konumunda değiliz. Partiler demokrasi gereği organlarımız. Ama bizler bütün partilerin genel başkanlarına yazı yazıp sadece gürültü kirliliği değil, afiş kirlilikleri olmaması için titizlik göstermelerini talep ediyoruz. Muhtemelen 11-12 Nisan"dan sonra bu konuda tekrar bütün genel başkanlara ve siyasi partilerin adaylarından böyle bir istirhamımız olacak. Herhalde, çevre konusunda herkes hassas olur” ifadelerine yer verdi.