A.A.

 
 
 
Fenerbahçe'nin Shakhtar Donetsk ile yaptığı hazırlık maçını izlemek üzere Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bulunan basın mensupları, taraftarların yoğun tepkisi ve attıkları yabancı maddeler nedeniyle tribünden çıkarıldı.
 
Karşılaşmanın başlamasına az bir süre kala İslam Çupi Basın Tribünü'nün çevresindeki taraftarların medya mensuplarına yönelik protestolarına zaman zaman bütün stat katıldı.
 
Takımların seremoni için sahaya çıkmalarıyla bir ara kesilen tepki maç başladıktan sonra da devam etti.
 
Basın mensuplarına “Stadı terk edin” şeklinde bağıran ve küfürler eden taraftarlar bir süre sonra tribüne doğru dolu su bardak ve şişesi, çakmak ve para gibi yabancı maddeler atmaya başladı.
 
Taraftarın tepkisi üzerine basın tribünü çevresindeki özel güvenlik elemanı ve polis ekipleri sayısı artırılırken, çok sayıda gazeteci tribünü terk ederek, tribünün arka bölümündeki salona geçti.
 
Taraftarların tepkileri artarak devam ederken basın tribününe çıkan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, tribünde kalan diğer basın mensuplarına içeri geçmeleri konusunda ricada bulundu.
 
Maçı izlemeye gelen çok sayıda Ukraynalı gazeteci olayı şaşkınlık ve korkuyla izledi. Ukraynalı gazeteciler de salona geçtiler.
 
Taraftarların tepkilerinden saha içinde çalışan foto muhabirleri de nasibini alırken, üzerlerine yabancı maddeler atılan foto muhabirleri, kapalı çalışma alanlarına dönmek zorunda kaldılar.
 
Basın mensupları karşılaşmayı salondaki televizyonlardan takip ediyor. Fenerbahçe taraftarları, boşaltılan basın tribününe Aziz Yıldırım resmi koyuldu.