Milan'ın dünyaca ünlü Brezilyalı forvet oyuncusu Kaka'nın, İngiltere'den Manchester City takımının yaptığı 120 milyon Euro'luk rekor düzeydeki transfer teklifine karşın Milan'da kalacağı açıklandı.

Öğle saatlerinde Manchester'dan Manchester City Genel Direktörü Garry Cook ve Takımın sahibi Şeyh Mansur bin Zayed El Nahyan'ın temsilcisi Simon Pearce ile Brezilya'dan Kaka'nın babası ve menejeri Bosco Leite Milano'ya geldi. Bu arada Silvio Berlusconi de Milano'daki evinde Milan Başkanı Adriano Galliani ile toplantı yapıyordu. TSİ 16.00'da Berlusconi ile toplantısını bitiren Galliani, bir otelde Bosco Leite ile buluştu. Bu görüşme de TSİ 19.00'a kadar sürdü. TSİ saat 20.00'de Bosco Leite bu kez Cook ve Pearce ile masaya oturdu. Bu toplantı da TSİ 23.30'a kadar devam etti.

Bu görüşme devam ederken ellerinde bayraklarla yaklaşık 500 Milan taraftarı Milan'ın merkez ofisinin bulunduğu Turati Caddesi'nde bulunan binanın önünde toplanarak, "Milan satma, Kaka para isteme" yazılı pankart açarak Kaka'nın satılmaması yönünde slogan attı. Yaklaşık bir saat süren gösteri olaysız sona ererken taraftarların büyük bölümü dağıldı. Ancak yaklaşık yüz kişilik bir grup, yağan kara aldırmadan yine slogan atarak Saffi Caddesi'nde bulunan Kaka'nın evine kadar yürüdü. Burada slogan atıp takımlarının marşını söyleyen taraftarlara Kaka, penceresini açıp, elinde 22 numaralı kendi forması olduğu halde, eliyle kalbini gösterip selam verdi. Bunun üzerşne taraftarlar dağıldı.

Bu arada haber ajanslarına ilk haberler düşmeye başladı. Buna göre, kontrat detaylarının belirlendiği, Milan'a ödenecek fiyatın 130 milyon Euro olarak belirlendiği ve Kaka'nın da her sezon için net 18-20 milyon Euro alacağı iddia edildi. Tam "herşey bitti" gözüyle bakılırken Silvio Berlusconi sahneye çıktı.

İlk olarak ulusal televizyon kanalı La7'de yayınlanan "İl Processo di Biscardi" adlı spor programına canlı telefon bağlantısıyla katılan Milan'ın patronu ve Başbakan Silvio Berlusconi, tartışmalara son noktayı koydu ve "Kaka tişörtüne güçlü bağını gösterdi. Kaka değerlerin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bana ve Kaka'ya teşekkürler. Kaka Milan'da kalacak, yaşasın" açıklamasında bulundu.

Daha sonra SKY kanalına telefonla bağlanan Berlusconi, "Ne zaman Kaka'nın Milan'da kalmayı tercih edeceğini, daha yüksek bir maaşı kaybettiği düşüncesinde olmadığını, ilk sıraya bayrağın, arkadaşlığın ve son iki gündür de yeterince gösterilen Taraftar sıcaklığı ve sevgisinin değerini gördüm, Kaka'nın Milan'da kalacağını söyledim. Birbirimize sarıldık ve 'yaşasın' dedim" ifadesini kullandı. Berlusconi, bu kararın "son nokta" olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu konu bizim için kapanmıştır. Kaka Milan'da kalıyor" diye konuştu. Kaka veya babası Bosco Leite tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.


MİLLİYET