Tapu Müdürlüğü"nde üç gün süren operas-yonda, aralarında AKP"li Belediye Meclis Üyesi"nin de bulunduğu 12 kişi cezaevine gönderildi.

AYDIN"ın Didim İlçesi"nde Tapu Müdürlüğü"nde üç gün süren operasyonda, aralarında AKP"li Belediye Meclis Üyesi O.C."nin de bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Didim polisinin düzenlediği "Parsel" adlı operasyonda, Didim Tapu Müdürlüğü"ndeki tapu işlemleri sırasında, görevi kötüye kullanmak, rüşvet alıp vermek, denetim görevini ihmal, haksız mal edinmek, mal varlığını gizlemek, evrakta sahtecilik iddialarıyla gözaltına alınan ve perşembe günü sabah saatlerinde mahkemeye sevk edilen 5"i memur 15 kişinin sorgulaması 17 saat sürdü. Tapu memurlarının, vatandaşları rüşvet vermeye zorladığı, vermeyenlerin işlemlerini yapmadıkları, bunun için de aracı olarak emlakçıları kullandığı öne sürüldü.

ARACILAR

Dün sabah saatlerine kadar devam eden duruşmanın ardından tapu memurları Orhan Yıldırım, İsmail Atlı, Deniz Verdioğlu, emlakçılar Ali Dağlı, Recep Reis Aydın, Sabri Atış, Mehmet Kahraman, Abdullah Arslan, Gürsel Ateş, Fikret Doğan, Güray Sak, AKP"li Belediye Meclis Üyesi ve Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun tutuklandı. Didim Tapu Müdürü S.T., tapu memuru N.Ö. ve emlakçı İ.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.