Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, yeni düzenlemeyle tapu takip ve aracılık hizmetlerinin birbirinden ayrıldığını belirterek, "Tapu takip işleri yapanlar emlakçılık yapamayacak" dedi.

Yeni düzenleme hakkında değerlendirmelerde bulunan Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, "Yeni dönem de emlakçı ile tapu takip ve aracılık hizmetleri birbirinden ayrıldı. Emlakçılık yapanlar tapu takip işleri yapamayacaklar, aynı şekilde tapu takip işleri yapanlarda emlakçılık yapamayacaklar. Artık yeni dönemde lisanslı tapu tescil ve aracılık hizmetleri ofisleri kurulacak ve tam yetkili olacaklar.Satışı yapılacak gayrimenkulün aracı emlakçı tarafından alıcı ve satıcıyı anlaştırdıktan sonra

tapu tescili için lisanslı tapu takip ofislerine giderek işlemlerini yaptıracaklardır, ancak onayını ilgili tapu müdürlüğü yapacaktır.Bu yeni dönemin bir çok kayıt dışı çalışanları da ortadan kaldıracağını düşünüyoruz.Konuyla ilgili yasal düzenleme 27 Temmuz 2012 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Tapu Müdürlüklerinde iş takibi ve işlemleri Aracı Lisansına sahip kişiler tarafından yürütülecekYönetmeliğe göre, lisans sahipleri, talep halinde gerçek ve tüzel kişilere ait taşınmazlara ilişkin olarak bu kişiler veya temsilcileriyle yazılı hizmet sözleşmesi düzenleyerek, işlemleri yapmaya yetkili olacak. Tapu işlemlerine aracılık edenler, tapu müdürlüklerine ibraz ettikleri her türlü belgenin gerçeğe uygun olmasından ve istemde bulunanların hak sahibi olduğunun tespitinden sorumlu tutulacak" diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png