LONDRA - Dünyanın birçok kentinde olduğu gibi İngiltere"nin başkenti Londra"da da belediye otobüsleri yıllardır reklam alıyor. Ama dün belediye otobüsleri ilk kez Ateizm, yani Tanrıtanımazlık propagandası yapan ilanlarla sefer yaptı.

Kampanyayı düzenleyenler, bu ilanı dini grupların Hıristiyanlık propagandasına tepki olarak verdiklerini söylüyor. Dini gruplar, “Muhtemelen Tanrı Yok” diyen ilanlara tepki göstermediler aksine, bu tür tartışmaların yararlı olduğunu söylediler.

Londra"daki 200 belediye otobüsüne verilen ilanlarda “Muhtemelen Tanrı yok. Üzülmeyi bırakın ve hayatın tadını çıkarmaya bakın” deniyor.

Kampanyanın fikir babası, İngiliz komedi yazarı Ariene Sherine. Sherine daha önce yine otobüslere verilen dini ilanlardaki internet sitelerine girmiş. Sherine, “İnternet sitelerine girdiğimizde Hıristiyan olmayanların cehennemde yanacaklarından, sonsuza kadar acı çekeceklerinden bahseden yazılar gördüm. Sonra kendi kendime dedim ki "Bu çalışan insanların içini açacak bir mesaj değil... Biz de bunun tamamen tersini söyleyen ama olumlu olan bir karşı-ilan verelim..." diyor.

Ariene Sherine Londra"da belediye otobüslerine ilan verebilmek için gerekli olan 5 bin 500 sterlini bulabilmek amacıyla internette bir bağış kampanyası başlatmış. Ama kampanya büyük ilgi görmüş. Bugün toplanan paranın miktarı 130 bin sterlini aşmış. Şimdi bu parayla başka şehirlerdeki belediye otobüslerine de ilanlar verilmesi planlanıyor. Organizatörlerin kendileri bunun bir Ateist kampanya olduğunu söylüyorlar. Ama aralarında Metodist Kilisesi"nin de bulunduğu Hıristiyan gruplar, ilandaki “muhtemelen” ibaresinin tartışmaya açık kapı bıraktığını, bunun da olumlu bir şey olduğunu belirtiyorlar.

(BBC TÜRKÇE)