Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ağaçlandırma törenini sürpriz bir şekilde mitinge dönüştürerek, Sincan ile Etimesgut ilçelerinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, 28 Şubat sürecinin yıldönümü nedeniyle gündemde olduğu şu günlerde Sincan"da tankların geçtiği Atatürk Caddesi"nde vatandaşlarla el salladı.

Erdoğan, dün Etimesgut'ta Ankara-İstanbul Otoyolu ağaçlandırma törenine katıldı. Tören alanının yapıldığı meydanın miting alanı gibi hazırlanması, çok sayıda parti bayrağının bulunması, AKP"ye ait otobüslerden seçim şarkılarının çalınması dikkat çekti. Erdoğan"ın meydana gelmesinden hemen önce kürsüden yapılan uyarı ile partililerden şarkıların törenin devlet programı olması nedeniyle durdurulması istendi. Erdoğan, yaptığı konuşmadan sonra tören alanının yanında bir fidanın köküne toprak attı, su döktü.

Tankların geçtiği yolda AKP şarkıları

Erdoğan, törenin ardından Başbakanlık'ın otobüsüne binerek, sürpriz bir şekilde Sincan şehir merkezine doğru hareket etti. Erdoğan, Sincan"da tankların geçtiği Atatürk Caddesi"ne geldiği sırada, otobüs değiştirerek AKP otobüsüne bindi. Erdoğan, Atatürk Caddesi üzerinde AKP şarkıları eşliğinde vatandaşları selamlayarak oyuncak ve ajanda dağıttı. Erdoğan, daha sonra Vatan Caddesi'nde vatandaşlara seslenerek, "İnşallah bu coşkunuz sandıkta çok daha coşkulu tecelli edecek" dedi. Erdoğan, güzergâhı üzerinde bulunan MHP seçim bürosundan "bozkurt işareti" yapan gençlere, "Milliyetçi Hareket Partisi, başarılar diliyorum" diye seslendi. Ankara Caddesi"nden geçtiği sırada bir vatandaşın, evinin camından çıkardığı Kuran'ı Erdoğan"a doğru göstermesi dikkati çekti. Kuran'ı gören Erdoğan, elini öpüp başına daha sonra da göğsüne götürdü. Erdoğan, Sincan turundan sonra geçtiği Etimesgut'ta belediye önünde toplanan kalabalığa kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan"ın sürpriz programı nedeniyle saat 12.00"de başlayacağı duyurulan Bakanlar Kurulu toplantısı 3 saat gecikmeli olarak gerçekleşti.

MİLLİYET