BDP Genel Başkanı Selanattin Demirtaş, bugün Şırnak’ta partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere Cizre İlçesi’nden geçti. Cizre girişinde toplanan partililer Tank Tabur Komutanlığı’na 50 metre mesafede Demirtaş’ı beklerken, bir grup komutanlıkta nöbet tutan askerlere PKK flamaları ve Abdullah Öcalan fotoğrafları açıp sallamaya başladı. Demirtaş’ın içinde bulunduğu parti otobüsü ilçeye giriş yaparken, toplanan gruplar da sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Bu sırada önlem alan polis Toplumsal Olaylara Müdahala Aracı (TOMA) ile yürüyüş yapan grubun önünü kesti. Polis, grubun taşıdığı PKK flamaları ve Öcalan fotoğraflarının indirilmemesi halinde geçişlerine izin verilmeyeceğini bildirdi. Bunu üzerine yaşanan kısa gerginliğin üzerinden flamalar ve fotoğraflar kaldırılınca polis geçişe izin verdi.

Demirtaş: "Kürtler kendi vatanını mı bölecek?"


BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kimse vatanı bölmek istemiyor. Bu vatan kiminki kim bölecek. Kürtler kendi vatanını mı bölecek" dedi.

Şırnak’ta Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge konuşan Demirtaş, bir halkın iradesinin cezaevine atıldığını ileri sürerek, "Kürt halkından çaldığınız anadilini, kültürünü, kimliğini ve özgürlüğünü istiyoruz. Kimse vatanı bölmek istemiyor. Bu vatan kiminki, kim bölecek? Kürtler kendi vatanını mı bölecek? Senin beklediğin vatan Kürdün de vatanıdır" dedi.

Demirtaş partilerinin "demokratik özgür bir parti" olduğunu ifade ederek, "Elbetteki şurada gördüğünüz anaların, gençlerin talepleri bizim için talimattır. Elbette ki bizi bunlar yönetecek" diye konuştu. 

DHA