Eski milli futbolcu Tanju Çolak, günümüzde profesyonel futbolcuların büyük çoğunluğunun yoksulluktan geldiğini ileri sürerek, “Birden parayı bulunca psikolojileri değişiyor” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'Spor Altyapısının Geliştirilmesinde Belediyelerin Rolü' konulu konferansa katılan Tanju Çolak, futbolculara psikolojik eğitim verilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Belediyeler tarafından genç sporculara yönelik profesyonel eğitim verilmesi ve bu süreçte psikoloji eğitimi verilmesi de gerekiyor. Genç sporcular, profesyonellikten uzak yetiştiği için, parayı bulduktan sonra kendini kaybediyor. Ben de profesyonel bir eğitimden geçmedim. Babamla birlikte Bafra'da karpuz tarlası çapaladığım yıllarda, mahalle arasında top oynaya oynaya kendimi geliştirdim. Günümüzde de profesyonel futbolcuların büyük çoğunluğu yokluktan gelme ve birden parayı bulunca psikolojileri bozuluyor. Profesyonel eğitimle bunun engellenmesi gerekiyor.”

Tanju Çolak, çocukların sokaklardan kurtulması için belediyelere önemli görevler düştüğünü anlatarak, “ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkede, spor konusunda belediyeler büyük icraatlar yapıyor. Türkiye'deki belediyelerin çoğu ise çocuklara yönelik göstermelik spor faaliyetleri yapıyor. Özellikle Avrupa ülkeleri, eski futbolcuları koordinatör yapıyor. Böylece genç sporcular, tecrübeli ağabeylerini örnek alıyor ve derslere daha büyük bir istek ve şevkle katılıyorlar” diye konuştu.

“SİYASETE GİREBİLİRİM”

Konferansın sonunda kendisine 'Yerel Seçimler ve Siyasi PR' isimli kitap hediye edilen Tanju Çolak, “Geçmişte bazı teklifler aldım ama olumsuz yanıt verdim. İlerleyen yıllarda, teklif gelmesi durumunda siyasete girebilirim” dedi./ DHA