AYDINPOST HABER SERVİSİ-Recep Taner"in de imzası bulunan değişiklik önergesi kabul edildi.
Torba kanunu çıkartmak için gece geç saatlere kadar çalışan milletvekilleri 27. Ocak 2011 tarihinde 13. oturuma; saat 01.03"te hükümetin katıldığı, komisyonun takdire bıraktığı, 606 sıra sayılı Kanun Tasarısının 31. maddesi değişiklik önergesinde belirtilen aylıksız izinli olanların izinli oldukları süreler için yüzde 12 genel sağlık sigortası işveren tarafından ödenmesi şartını içeren ve Recep Taner"inde imzası bulunan 31. madde değişiklik önergesi görüşmesiyle başladı.
Önergeyle ilgili MHP grubu adına konuşan Aydın Milletvekili Recep Taner torba kanun tasarısı gündeme geldiğinden bu yana, SGK düzenlemeleriyle ilgili birçok aksaklığın vatandaşlar tarafından gündeme getirildiğini belirtti. Taner konuşmasında “Bağ-Kur"lular dâhil birçok iş kolu için iş kazası ve meslek hastalığı sigortası uygulanmakta iken, değişik kanunlarla emeklilik hakkını kazanan ancak ekonomik şartlar gereğince tekrar çalışmaya başlayan emeklilerin aylıklarından yüzde 15 destek primi kesilmesine rağmen, bu kesilen destek primleri hiçbir işe yaramamaktadır. Destek primi kesintisine tabi olanlar ileride iş kazası veya meslek hastalıklarıyla karşılaştıklarında, ödemiş oldukları destek primlerinden yararlanmak istemektedirler.
Ayrıca 2946 sayılı Tarım Bağ-Kur"lu kapsamında 1994 yılından itibaren satmış oldukları tarımsal ürünler için düzenledikleri müstahsil makbuzlarıyla üreticilerden yüzde 1 kesinti yapılmış, bu Bağ-Kur kesintileri kurum hesaplarına girmediği veya kesinti yapılan üreticilerin listeleri kesinti yapanlarca ilgili birimlere verilmediğinden mağdur durumdadırlar. Bu tür sıkıntısı olanların, ellerindeki teşvik edici belgeleri olması hâlinde, 1994 yılı itibarıyla tescillerinin yapılabilmesi ve yine aynı kapsamda "22 yaşını doldurmuş aile reisi olan kadın kayıt olabilir" şartından dolayı, kadınlarımızın birçoğu bu haklarını ancak dava açarak kazanabilmekteler, bunların da giderilmesi gerekir” dedi.
BAĞ-KUR borcu olan esnaftan, verilmeyen sağlık hizmet bedeli tahsil edilmesin.
Bağkur prim borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini beliren Taner “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"nun 4"üncü maddesinin (b) bendine göre, altmış günden fazla prim borcu olduğu gerekçesiyle esnaf kesimi sağlık hizmetlerinden faydalanamadığı hâlde verilmeyen sağlık hizmetlerinin primi tahsil edilmek istenmektedir. Daha önceki yapılandırmalarda da gündeme getirdiğimiz bu düzenlemeyi bir kere daha dikkatinize sunuyoruz. BAĞ-KUR borcu olan esnaflarımızın sizlerden talebi, vermediğiniz sağlık hizmetlerinin bedelini tahsil etmeyin. Bu yapılandırma ile borcunu ödeyemeyecek durumda olan esnaflara talepleri hâlinde emeklilik sürelerine ilave edilmek suretiyle mevcut prim borçlarının silinmesi imkânını da verilmesi yönündedir.” Dedi.
1999 öncesi SGK kapsamında olup, Prim ödeme gün ve süresini yerine getirenler yaş haddi beklemeden bir kereye mahsus emekli edilmeli
Bir türlü düşürülemeyen işsizlik oranlarının çok yüksek olduğu bir dönemde hükümetin elini güçlendirecek önerilerinin gündemde olduğuna da değinen Taner “Bu gerçekleştiği takdirde ortaya çıkacak olan on binlerce kadro da iş ve aş bekleyenlerin umudu hâline gelecektir O talepte 1999 öncesinde sosyal güvenlik kapsamına dâhil olmuş, prim ödemiş ve daha sonra da 2006"da yapılan yaş şartı düzenlemesi ile emeklilik hakları gasp edilen ve şu anda gerekli olan prim ödeme gün sayısını ve süresini yerine getirdikleri hâlde, yaş haddi uygulaması ile müktesep hakları ellerinden alınarak emeklilikleri verilmeyen on binlerce vatandaşımız, bir kereye mahsus verilecek hakla bu torba düzenlemenin içinde kendilerinin mağduriyetinin giderilmesini, binlerce işsize iş ortamı yaratacak önergenin sizlerin desteğiyle kabulünü beklemekteler. Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konuyla ilgili kanun düzenlemesi de Meclis Başkanlığına sunulacaktır” dedi.
Recep Taner"in önerge hakkındaki konuşmasının ardından oylamaya geçildi.

Başkan(Meral Akşener): Önergeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler… Hükûmetin katıldığı... Kabul etmeyenler…
NURETTİN CANİKLİ (AKP Giresun) - Hükûmet nerede katıldı yahu?
KADİR URAL (Mersin) - Hükûmet katıldı...
BAŞKAN - Hükûmet katıldığını söylemişti.
KADİR URAL (MHP Mersin) - Hükûmetiniz katıldı, takdire bıraktı...
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (CHP Trabzon) - Reddedildi... Reddedildi Sayın Başkan. Kabul edilmedi Sayın Başkan.
BAŞKAN - Ben sonuç ilan etmedim. Tekrar soruyorum: Kabul edenler…
HASİP KAPLAN (DTP Şırnak) - Sayın Başkan, reddedildi. Bunun tekrarı yok ki...
BAŞKAN - Hayır, hiçbir şey... Sadece "Kabul edenler..."
HASİP KAPLAN (DTP Şırnak) - Sayın Başkan, neye el kaldırdıklarını bilmiyorlar ki. Her şeye el kaldırıyorlar.
BAŞKAN - Kabul etmeyenler... Kabul edilmiştir.
31'inci maddeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler… Kabul edilmiştir.
Bu oylamayla MHP Milletvekilleri Oktay Vural, Recep Taner, Erkan Akçay, Mustafa Kalaycı, A.Duran Bulut, Metin Ergun, Nevzat Korkmaz, Mehmet Günal ve Kadir Ural"ın imzalarının bulunduğu 606 sıra sayılı Kanun Tasarısının 31 inci maddesinde geçen "%12" ibaresinden sonra gelmek üzere "oranında" ibaresinin eklenmesi arz ve teklif edilen aylıksız izinli olanların izinli oldukları süreler için yüzde 12 genel sağlık sigortası işveren tarafından ödenmesi şartı kabul edilmiş oldu.