2007 seçimlerinden bu yana kendilerini en çok ziyaret eden milletvekili olduğunu belirten Sanayi esnafının yoğun ilgisiyle karşılaşan Taner gösterilen ilgiden memnun olduğunu esnafın sorunlarının çözümü için iktidar olmaları gerektiğini bunun içinde MHP’ye verilen desteğin artmasını istedi.
MHP Aydın milletvekili adayı Taner Sanayi esnafı ve Kuyulu köyü ziyaretlerinde yapmış olduğu konuşmalarında MHP olarak kapsamlı bir seçim beyannamesi hazırladıklarını belirtti. Esnaf ve sanatkarlardan, emeklilik döneminde faaliyetlerine devam edenlerden yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisinin tümüyle kaldırılacağını belirten Taner “KOBİ’lerin üretiminin devamlılığını temin etmek için vergi oranlarında indirim yapılacak, KOBİ’lerin yenileme amacıyla yapacakları makine-teçhizat ve donanım yatırımlarında KDV alınmayacaktır. KOBİ’lerin KOSGEB kaynaklarından faizsiz olarak yararlanmaları sağlanacak, ayrıca Türkiye Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılarak KOBİ finansmanında etkili şekilde kullanılacaktır. “ dedi.
Vergi sisteminin, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısını dikkate alan dinamik bir yapıya kavuşturulacağına da değinen Taner “Herkesin malî gücüne göre vergi alınacak ve adaletli bir vergi sistemi tesis edilecektir. Yatırım yapanlara, istihdam, üretim ve ihracat artışı sağlayanlara yönelik vergi indirim ve kolaylıklarını içeren bir program uygulamaya konulacaktır. Vergi gelirleri içindeki dolaylı vergilerin payı azaltılacak, Dar gelirlilerin vergi yükü hafifletilerek vergide adalet sağlanacaktır. Ekonomiye canlılık getirilecek, vergi tabanı genişletilecektir. Vergi oranlarında indirimler yapılacaktır. “diye konuştu.