Tamgün Yasası’yla birlikte üniversite hastanelerinde baş gösteren eğitim ve tedavi hizmetlerindeki aksamaları aşmak için Sağlık Bakanlığı ile YÖK tıp fakültelerine kadro verilmesi konusunda uzlaşmaya varırken, YÖK’ün öğretim üyelerinin hem üniversitede hem de dışarıda çalışmasına olanak sağlayan ara bir formül üzerinde çalıştığı belirtildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığındaki YÖK heyetinin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı önceki gün yaptığı ziyarette, Tamgün Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte üniversite hastanelerinde yaşanan sıkıntılar ele alındı. Bazı YÖK üyeleri, düzenlemeyle birlikte tıp fakültesinden ayrılan bazı öğretim üyeleri nedeniyle tıp fakültelerinde eğitim ve araştırma konularında aksamalar yaşandığını; hastaların ameliyat ve tedavilerine ilişkin daha önce yapılan programın büyük ölçüde geçersiz hale geldiği eleştirisinde bulundu. YÖK üyeleri, bu konuda bir planlama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

YÖK’ün Tamgün Yasası kapsamında öğretim üyelerinin kısmen üniversite dışında da çalışmasına olanak sağlayacak yeni bir öneri hazırladığı belirtildi. Buna göre, öğretim üyeleri üniversitede belli bir sayıdaki hastaya bakıp üniversite hastanesindeki mesaisini tamamladıktan sonra, özel muayenede de belli bir sayıdaki hastaya bakmasına imkân verilecek.

MAHMUT LICALI/Cumhuriyet