Geçirdiği trafik kazasının ardından hayat destek ünitesine bağlanan ve 'öldü' denilerek organları alınmasına karar verilen 21 yaşındaki genç, fişi çekilmek üzereyken parmaklarını oynatınca yeniden hayata döndü.

ABD'de Arizona Üniversitesi öğrencisi Sam Schmid'in yaşadıkları, duyanları hayretler içinde bırakıyor.

Okulda basketbol oynayan ve kayakla ilgilenen Schmid, başarılı bir sporcuydu. Ekim ayında korkunç bir trafik kazası geçiren 21 yaşındaki genç, beynindeki tahribattan dolayı önce yoğun bakıma alındı ardından da komaya girdi. Günlerce Yaşam Destek Ünitesi'ne bağlı kalan Schmid'in fişinin çekilmesi ve organlarının başkalarına nakledilmesi için hazırlıklar yapılmaya başlandı. Tam bu esnada, doktorları bile hayretler içinde bırakan bir gelişme yaşandı.

Yaşam destek ünitesi sayesinde nefes alan genç adamın belki de ölümüne dakikalar kala parmağını oynatması ise yeniden hayata dönmesinin başlangıcı oldu. Öğleden sonra fişinin çekilmesi kararı verilen Schmid, birkaç saat kala iki parmağını havaya kaldırdı. Herkesi şaşırtan genç adam için tekrar testler yapıldı ve beyin fonksiyonlarında umut verici gelişmeler görüldü. Schmid, hastanede doktoruyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Öldü denilen hasta şimdi konuşabiliyor, ayakta duruyor ve yürüteç yardımıyla da olsa yürüyebiliyor. Schmid, "Kendimi çok iyi hissediyorum" diye konuştu.

Barrow Nöroloji Kurumu'ndaki doktorlar, tam konuşma kapasitesine kavuşması, dengesini sağlaması ve hafızasına tam olarak kavuşması için Schmid'in önünde daha uzun bir yol olduğunu söylediler.

Kaza öncesinde üniversitenin basketbol takımında koçluk yapan Schmid, kazadan önceki haline döneceği inancını muhafaza ediyor. Hasta, "Kendimi evden okula, işe giderken, günlük işlerimi yaparken tahayyül ediyorum. Eski hayatıma dönmek istiyorum" diye konuştu.