Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarete Aydın Aydınlar Ocağı Başkanı Şevket Kaya, Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi Sükeyman Alkoç, Eğitim-Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Şirinkaya, Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Baki Karaer ve AY-DEST yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Ziyarette konuşan Aydın Aydınlar Ocağı Başkanı Şevket Kaya, Vali Coş"a 33 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu AY-DEST hakkında bilgiler vererek, “Topluma daha güçlü etki edebilmek için bir araya geldik. Biz ucundan kıyısından değil tam demokrasi istiyoruz. Bugün dünya üstündeki tam demokratik Avrupa ülkelerine baktığımızda hiç birini fakir olmadığını görüyoruz. Bizde bu duruma neden gelmeyelim” dedi.
Vali Coş da, AY-DEST"in kendisine yaptığı ziyaret için teşekkürlerini sundu. Sivil Toplum Kuruluşları"nın etkinleşmesinin toplumun ilerleme kaydetmesi için önemli bir araç olduğunu kaydeden Coş; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"te bize tam demokrasiyi hedef olarak gösteriyor. Sivil Toplum Kuruluşları"nın gelişmesi, birlik oluşturması önemli. Ülkenin sorunlarına sahip çıkılması önemli bir durum” diye konuştu.
Sivil Toplum Kuruluşları"nın önemine değinen Coş; şunları söyledi: “Bu konular fedakarlık isteyen konular. İşten, aileden zaman ayırıp fedakarlık yapılarak mesai harcanan konular olduğunu biliyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum”