Sacramento’da doğan kardeşler henüz çocukken babalarının bir deniz kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Japonya’da yakınlarının yanına gönderildi ve birbirlerinden ayrıldı. Neredeyse 60 yıl sonra bir otel odasında buluşup kucaklaştıklarında, artık birbirlerinin dilinden anlamıyorlardı.

Biri kot ve basketbol şapkası giymiş, diğeri takım elbiseli ve kravatlı iki kardeş, "birbirlerinin birazcık değiştiğine" kanaat getirdiler.

"Bu fırsatı kaçırsaydık, bir daha asla buluşamayabilirdik" diyen Ohye ile kardeşi 84 yaşındaki Hiroshi Kamimura, en son 1950’li yıllarda Ohye askerliğini yaptığı sırada Japonya’ya yolu düştüğü için görüşebildi.

 


Kaldığı huzurevinde bir hayır organizasyonu tarafından bulunan Ohye, dileğini yerine getirmek isteyen kuruluştan yıllar sonra tek bir istekte bulundu: "Ölmeden kardeşimi görmek istiyorum" Bir bağışçının destek vermesiyle birbirlerine kavuşan kardeşler, telefonda görüşmelerinin zor olduğunu, çünkü karşılıklı sadece "merhaba" diyebildiklerini anlattılar.

Yıllar sonra ağabeyine kavuşan Kamimura da, "Bu son kez birlikte olduğumuz an olabilir, onu görebildiğim için çok mutluyum" dedi.

Japon bir aile tarafından evlat edinen Hiroshi Kamimura, Kyoto’da büyümüş, burada evlenmiş ve üç oğul sahibi olmuş.

13 yaşındayken Japon İmparator Ordusu’nun genç takımına katılan ve Rusya’ya gönderilen Ohye ise Japonya’nın teslim olmasından sonra Sibirya’ya madenlere gönderilmiş.

Cilt ustası ve bahçıvan olarak çalışan Ohye, 1951 yılında California’ya dönmüş ve Amerika’da yaşamış.

 

milliyet