Aynı sitede annesi ve ablasıyla arabadayken sele yakalanan küçük Dila ise, dün de arandı. Arama ekipleri, acılı babanın gösterdiği yerlerde her tür olanakla çalışma yaptılarsa da, deniz, küçük Dila"yı dün de vermedi.

SELİMPAŞA"da, 8 Eylül"deki sel felaketinde kahvaltıya gittiği kızının evinde sel sularına kapılan ve “Bizi kurtarın” diye bağırdıktan sonra kaybolan 75 yaşındaki Hikmet Pekgürbüz"ün cesedine dün ulaşıldı.

Hikmet Pekgürbüz, felaket günü, yağmur iyice bastırmadan önce Denizkent sitesi numara 8"de oturan kızı Handan Karabulut"a kahvaltıya gitti.
Bahçede kahvaltılarını yapan anne ile kızı, yağmurun şiddetlenmesiyle birlikte eve girdiler. Ancak onların hemen ardından bir anda bastıran azgın sel suları, evin camlarını da kırarak içeriye girdi.

Anne Hikmet Pekgürbüz ve kızı Handan Karabulut, sel sularına kapılan koltuklardan birine tutunmaya çalıştılarsa da, başarılı olmadılar.
Anne Hikmet Pekgürbüz, sel sularıyla birlikte denize doğru sürüklendi. Yaşlı kadın, azgın suların içinde sürüklenirken ancak “Bizi kurtarın” diye bağırabildi. Annenin son sözleri bu olurken, kızı Handan Karabulut ise bir evin bahçe demirine tutunarak hayatta kaldı. Handan Karabulut"u, yaklaşık 3 saat sonra bir askeri helikopter kurtardı.

Handan Karabulut özel bir hastanede tedavi altına alınırken, 6 gündür kayıp olan Hikmet Pekgürbüz"ü arama çalışmaları dün sona erdi. Sel felaketiyle birlikte "sahil kısmı denizle birleşen" Denizkent Sitesi 8 numaradaki evde sel sularına kapılan Hikmet Pekgürbüz"ün cesedi, Aykent sitesi 41 numaradaki evin bahçesinde, çamurun içine saplanmış olarak bulundu.

Kızı yıkıldı

CANSIZ bedeni 6 gün sonra bulunan Hikmet Pekgürbüz"ün diğer kızı Korehan Karaali, annesinin yaşadığına inanarak günlerce aradı, fotoğrafını Selimpaşa"da herkese dağıttı. Ancak Korehan Karaali, günlerdir arama çalışmalarını sürdüren ekiplerden gelen kötü haberle yıkıldı, annesi Hikmet Pekgürbüz"ün başka bir sitenin bahçesinde çamurlar içinde ölü bulunduğunu öğrendi.Hürriyet