Bilindiği gibi; 16 Şubat’ta meydana gelen olayda Basmane-Nazilli seferini yapan yolcu treniyle Nazilli’ye giden yolcular, yüklerin arasından ağlamakta olan 15 günlük bir bebek bulmuşlardı. Aydın Tren Garı’nda polis ekiplerine teslim edilen kız bebek, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.
Yapılan araştırmalar sonucunda 1 kilo 700 gram ağırlığında olan İzmir’de dünyaya gelen bebeğin annesinin Torbalı’da ikamet eden G.Ş. isimli bayan olduğu tespit edilmişti. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne gelen anne G.Ş., eşinden kısa süre önce boşandığını ve geçimini tarım işçiliği yaparak sağladığını ifade etmişti. Sosyal güvencesi olmadığı için doğumun ardından daha fazla yoğun bakım giderlerini karşılayamayan anne G.Ş., taburcu olmasının ardından bebeğini yaşatabilmek için Torbalı Tren Garına yolcu almak için yanaşan trendeki yüklerin arasına bıraktığını ifade etmişti. Maddi durumu iyi olmayan ve bir çadırda yaşamını sürdüren anne, çocuğuna bakamayacağını ve evlatlık olarak vermek istediğini beyan etmişti.

TALİHSİZ BEBEK KISA SÜREDE YENİ AİLESİNE KAVUŞTURULDU
15 günlük bebeğini bakamayacağı için trene bırakan anne G.Ş’nin evlatlık talebi üzerine bebek devlet koruması altına alıntı. Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından evlat edindirme listesine alınan bebek için yurt genelinden çok sayıda talep geldi. Gelen taleplerin değerlendirilmesinin ardından bebeğin Ankara’da yaşayan ve 20 yıldır evlat özlemi çeken bir aileye verilmesi uygun görüldü.

Bir taraftan evlat edindirme ile ilgili süreç işlerken diğer taraftan da 1 kilo 700 gram dünyaya geldiği için yoğun bakım ihtiyacı olan kız bebeğin Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ndeki tedavisine devam edildi. Hastane personelinin yoğun ilgisiyle karşılaşan bebeğin ağırlığı 12 günlük tedavisinin ardından 2 kilograma ulaştı. Yoğun bakım tedavi ihtiyacı kalmayan bebek, Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nden alınarak yeni ailesine teslim edilip, Ankara’ya uğurlandı.