Daha önce 1.5 milyon ve 300 bin TL kazandıran bayide satışa sunulan biletler yoğun ilgi görüyor. 2012 yılına doğru geri sayım sürerken, yeni yıla 'trilyoner' ya da 'milyarder' olarak girmek isteyenlerin hayalini 'talih kuşu' süslüyor.
Milli Piyango 2012 ikramiyesini 40 milyon TL olarak açıklarken, söz konusu rakamınsa bugüne kadar verilen en yüksek ikramiye olduğuna dikkat çekiliyor. Şimdiden zengin olmanın hayalini kuran vatandaşlar, Milli Piyango bayilerinden çeyrek, yarım ya da tam bilet satın alıyor.
Adana'da umudunu 'yılbaşı özel çekilişi'ne bağlayanların tercihiyse daha önce 1.5 milyon ile 300 bin TL'lik ikramiye kazandıran 'Basın Büfe' oldu. Aynı zamanda Milli Piyango Adana Başbayisi olan büfede Milli Piyango biletleri kredi kartıyla satışa sunuluyor. Kredi kartından komisyon alınmayan büfenin işletmecisi Erdal Çiçek, bilet satışlarını arttırabilmek için el ilanı bastırdı. Kredi kartının artık gündelik hayatın bir parçası haline geldiğini söyleyen 32 yaşındaki Erdal Çiçek, çarşıda pazarda kısacası artık tüm alışverişlerde kredi kartının kullanıldığına dikkat çekti. Türkiye'de kredi kartı kullanıcılarının sayısının her geçen gün arttığını belirten Çiçek, "Hal böyle olunca da 'talih kuşu' da kredi kartıyla alıcı buluyor. İnsanlar, zengin olabilme umuduyla bilet alıyor. Bakarsınız talih kuşu yeniden Adana'nın başına konar ve biz de bazılarımızı trilyoner ya da milyoner yaparız" dedi.
"BÜYÜK İKRAMİYE BU YIL ÇEYREK BİLETE VURABİLİR"
Milli Piyango'nun 'yılbaşı özel çekilişi' için hazırladığı ve 40 milyon TL ikramiye koyduğu biletlere yoğun ilgi gösterildiğini dile getiren Çiçek, kredi kartıyla satışlarınsa her geçen gün arttığını söyledi. Kredi kartıyla satılan biletlerin önemli bir çoğunluğunu çeyrek ve yarım biletlerin oluşturduğunu kaydeden Çiçek, kredi kartlarından komisyon almadıklarının altını çizdi.
Kimi zaman günde 10 bin adet bilet sattığını belirten Çiçek, bu yıl büyük ikramiyenin çeyrek bilete vurabileceği tüyosunu da verdi. 'Basın Büfe'den kredi kartıyla Milli Piyango bileti satın alan vatandaşlar ise, artık ceplerinde nakit yerine kredi kartı taşıdıklarını ifade ederek, yılbaşı gecesi yapılacak çekilişte umutsuz olduklarını dile getirdi. "Zengin olmayı kim istemez ki?" diyen vatandaşlar, büyük ikramiyenin kendilerine vurması halinde hayallerini anlattılar.