Ramazan ayının girmesiyle birlikte bazı sektörlerde yoğun hareketlilik yaşanırken, bazı sektörlerde ise durum tam tersi. Manevi atmosferin yükseldiği Ramazan ayında işlerin durgunlaştığı sektörlerden bir tanesi de, şans oyunları. Ramazan ile birlikte dini inançların ön plana çıkmasıyla şans oyunları oynama oranlarının hemen hemen yarıya düştü. Örf ve adetlere göre özellikle ramazan ayında şans oyunu oynanmasının çok hoş karşılanması ve inançlar nedeniyle sürekli talih kuşunu bekleyen müdavimler bile, umutlarına 1 aylık ramazan molası verdi.
Orta bir gelir düzeyine sahip olduğu için hafta 1-2 kez şans oyunları oynadığını ifade eden Okan Aydoğmuş, Ramazan’ın girmesiyle birlikte inancı gereği şans oyunu oynamaya özen gösterdiğini belirterek, “Her hafta Şans Topu oynuyordum. Açıkçası şuan Ramazan girdiği için şans oyunu oynamıyorum. Bizim örf ve adetlerimize göre şans oyunu oynamak çok hoş görülmediğinden Ramazan’da ara verdik. Ara vermek zorunda kaldık 1 ay. Ama Ramazandan sonra napalım bizim gibi orta direk vatandaş Şans Topu ve Sayısal Loto’da şans aramaya devam ediyor. Bende ramazandan sonra oynamaya devam edeceğim. Öncelikle haftada birer defa bir şans Topu bir Sayısal Loto birer kupon oynuyordum. Çok yüksek meblağlarla oynayamıyoruz tabi ki. Şuan ramazan olduğu için 1 ay mola verdik. Ramazandan sonra şansımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.
YARI YARIYA AZALMA VAR
Ramazan ayının girmsiyle birlikte işlerinde bir azalma olduğunu ve bunun her Ramazan ayında yaşandığını açıklayan Sayısal Loto Bayisi Bülent Okkan da, “Ramazan ayının girmesiyle birlikte şans oyunu oynama oranında belli bir düşüş yaşadık. Bu düşüş her yıl Ramazan aylarında böyle oluyor. Ramazan ayı öncesindeki iş kapasitemizle şuan ki kapasite yarı yarıya düştü sayılır. Ramazan girdiğinden beri hem oyun oynama hem de tutar olarak yarı yarıya düşüş yaşanıyor” şeklinde konuştu.
Şans oyunu oynamanın dinen sakıncası olup olmadığı yönünde bir yorum yapmalarının mümkün olmadığı ifade eden Okkan, şöyle konuştu: “Ramazan girmesiyle birlikte dini inançlar da şans oyunları oynanmasında ister istemez bir etki yapıyor. Vatandaşlarımızın Ramazanın girmesiyle bu konuya biraz daha dikkat ediyor. Büyük ihtimalle yaşanan düşüşte dini inançlarında etkisi olabilir. Bizim devamlı müşterimiz belli, kapasitemiz belli. Ramazanın gelmesiyle birlikte sürekli gelen müşterilerimiz bile gelmez oldu. Biz hapsini tanıdığımız için bunu rahatlıkla fark edebiliyoruz”