Milli Piyango'dan 1982 ve 1984 yıllarında 2 kere büyük ikramiye kazanan Mustafa Savgan şu anda ayakkabı boyacısı olarak hayatını sürdürüyor. Savgan, gençliğinde Adana'da çobanlık yaparken, bir gün Adana'nın “01” numaralı plakasını kendisine hatırlattığı için üzerinde yedi tane “0”olan bir piyango bileti aldığını söyledi.

Savgan, aldığı bilete 10 bin lira çıktığını, o dönemde öğretmen maaşının 150 lira olduğunu, bu parayla 2 tane ev alınabildiğini kaydetti.

İkramiyeyi alınca, “Şans oyunları daha çok şehirlerde oynanıyor” düşüncesiyle İzmir'e geldiğini, bir boya sandığı alarak boyacılığa başladığını belirten Savgan, “Bu kadar parayı nasıl harcadığı” sorusuna da “Özel hayat da anlatılmaz, insanın özel hayatı olabilir, ama anlatılmaz, ayıp olur” cevabını verdi.

PARAYI SIFIRLADI YİNE KAZANDI

Sonraki yıllarda İstanbul'a geldiğini, bir otele yerleştiğini ifade eden Savgan, şunları kaydetti: "1970'lerin sonunda geldim. Bankada bin liram kalmıştı. Yine boyacılık yapıyorum.

O sene çok kış yaptı, hava soğudu, iş yok. Parayı sıfırladık. Bilet de çok oynuyoruz para çıkacak diye çıkmıyor. Parayı bitirdik, bir de otele borçlandık. Sirkeci'den çıktım, Mahmutpaşa Camisi'nin oradan Nuruosmaniye Caddesi'ne girdim. Buraya sandığı koydum, geldi belediye sandığımı aldı, gitti.

Gözlerim doldu, açım. Roman bir çiçekçi kadın vardı. Neden ağlıyor, diye merak etmiş. Kadın gitti boya sandığımı belediyeden aldı, parasını ödedi. Bir de bana bin lira verdi. Otele borcumu ödedim.

Lokantaya da borcum vardı onu da ödedim. Geri kalan 100 lirayla bir tam bilet aldım. İkindi üzeri almıştım bileti zaten akşamı da çekiliyordu. Bileti aldım, baktım 10 bin lira çıkmış. Sabaha kadar hem ağladım hem sevindim. Sevinçten uyuyamadım. Getirdim sabah kadına 5 bin lira verdim.”