Taliban Afganistan'daki iktidarlığı döneminde televizyon ve müzik çalar gibi yeni teknoloji ürünlerine karşı çıkmasıyla dikkat çekmişti ama artık kullandığı Twitter hesabıyla (http://twitter.com/#!/alemarahweb) 182 takipçisine "kafir güçler" ve "kukla Karzai rejimi" gibi ifadelerle saldırı raporlarını sunuyor.
Bugüne kadar Peştuca yazılan mesajlar, Taliban'ın gölge hükümetinin ismi olan Afganistan İslam Emirliği'nin internet sitesine bağlantılar içeriyor. Taliban pek çok dilde yayım yapan bu internet sitesinin dışında bugün Twitter'da da İngilizce mesajlar yayınlanmaya başladı. "Düşman Khaki Safed'e saldırdı, 6 ölü", Taliban'ın yazdığı ilk İngilizce mesajdı.
 
Kullanıcılar arasındaki iletişimin genellikle yoğun olduğu Twitter'da, Taliban takipçileriyle birebir temasa çok az giriyor. Afganistan İslam Emirliği internet sitesine verilen bağlantılara da sitenin düzenli olarak sunuculardan kaldırılması, yasaklanması ve kapatılması sebebiyle çoğu zaman ulaşılamıyor.
 
Taliban'ın sosyal medyadaki çabası, NATO'nun Afganlarla kurmaya çalıştığı iletişim çabalarını boşa çıkarıyor. Genellikle kısa mesajlar ve e-postalarla dağılan bilgiler, koalisyon güçlerine karşı yapılan saldırılar ile 'şehitlik operasyonları'nın görüntülerini, Taliban şarkılarını kapsıyor ve bluetooth teknolojisine sahip akıllı telefonlarla dağıtılıyor. Hareketin önemli açıklamaları, aralarında İngilizce'nin de olduğu dillere çevriliyor. Ayrıca genelde ulaşılabilen iki sözcü, gazetecilere cevap vermek
 
için bekliyor. Taliban Kandahar'daki ana hapishaneden kaçtığı zaman bir sözcü, gazetecilerle hapishaneden kaçanlar arasındaki bağlantıyı kurmuştu. Taliban'ın haber yayım konusunda çoğunlukla koalisyon güçlerinden daha hızlı olmasını, NATO görevlileri koalisyonun doğru haber vermek için yavaş davranmasıyla açıklıyor.
 
Geçen Aralık ayında Taliban'ın kültürel komisyonunun yazdığı uzun e-posta'da "Amerika'nın liderliğindeki küresel sömürgeci cuntanın medya üzerindeki tekelini sürdürmek için var gücüyle çalışmasından" bahsediliyor, yazılanların yüzde 10'unun medyada gözükmediğinden şikayet ediliyordu.
 
yenişafak