Aydın İl Özel İdare Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek olan eğitim seminerinde hastalığın tanı, tanı yöntemleri, sevk sistemi, hastaların yönlendirilmesi ve tıbbi tedavi ile cerrahi sorunlar hakkında uzman hekimler tarafından bilgilendirme yapılacak.
Sabah saatlerinde başlayacak olan eğitim seminerinde Doç. Dr. Yusuf Ziya Aral Talasemi ve Hemoglobinopatiler tanı ve önleme yöntemleri, Uz. Dr Şükrü Yenice tanı yöntemleri ve laboratuarda yaşanan sorunlar, Uz. Dr. Betül Akçanal kayıt ve sevk sistemi, Prof.Dr. Ferda Özkınay genetik danışmanlık hizmetleri ve prenatal tanıya yönlendirme ve Dr. Demet Meteoğlu Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Hemoglobinopati kontrol çalışmaları hakkında seminerin birinci oturumunda bilgiler verecek. Eğitim seminerinin birinci oturumunun başkanlığını Dr. M. Rıfat Köse ve Dr. Tanju Altınsu yapacak.
Prof.Dr. Duran Canatan"ın başkanlığını yapacağı seminerin ikinci oturumunda Prof.Dr. Canatan aynı zamanda Talasemi ve Hemoglobinopatilerde Transfizyonda karşılaşan sorunlar ve çözüm yolları, Prof.Dr. Yeşim Aydınok Talesemi ve Hemoglobinopatiler de demir yükü ve uygun şelasyon seçimi, Doç.Dr. Işın Yaprak Talesemi ve Hemoglobinopatilerde komplikasyonlara multidisipliner yaklaşım, ve Doç.Dr. Canan Vergin Talasemi ve Hemoglobinopatilerde splenektomi ve diğer cerrahi sorunlar konularında katılımcıları bilgilendirecek.