Boğaziçi Köprüsü'nden 4 yıl önce yapmak istediği atlayış denemesi rüzgar nedeniyle iptal edilen Emekli SAT komandosu Namık Ekin (72) sağlıklı ve spor dolu yaşama dikkat çekmek için dün Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden (FSM) paraşütle atladı. 

YETKİLİLER HABERSİZ 
Yetkililere atlayış ile ilgili bilgi vermeyen Ekin, dün saat 11.30'da Anadolu Yakası'na geçmek için bindiği taksinin şoförüne kusacağını söyleyerek aracı FSM Köprüsü üzerinde durdurdu. Bariyeri geçen Ekin, 64 metreden kendisini boşluğa bıraktı. Ekin, lodosun etkisiyle karaya yönelen paraşütü, son anda denize yönlendirmeyi başardı. Karaya çıkar çıkmaz "5 yıldır uğraşıyordum, kısmet bugüneymiş" diyen Ekin, "Köprüye gelene kadar kalbim hızlı hızlı atıyordu. Bu kez atlayışı yapmak için kendi kendime söz vermiştim. Lodos yüzünden karaya doğru yöneldim. Paraşütün kolonunu çekerek dönüp son anda suya girdim. Deniz, SAT komandolarının evidir. Denizden korkmayız ama tedbirimizi alırız" dedi. Ekin, kızlarının köprüden atlamasına karşı çıktıklarını belirterek "Kızlarım Name ve Melik, 'atlamayayım' diye paraşütümü saklıyordu. Onlar saklıyordu, ben buluyordum. Dünyada Asya ile Avrupa arasında atlayan kimse yok. Bir de bunu 72 yaşında yapan kimse yok. Benim mesajım, gençler spor yapsın" diye konuştu. 

HEDEF 3. KÖPRÜ AÇILIŞI 
Ekin, yapımı süren İstanbul'un üçüncü köprüsünün açılışında benzer gösteri yapmak için Başbakan Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yazı yazdığını da sözlerine ekledi.