Bahçeli ironi yaptı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YGS eylemcileri için, “Biz de karşılarına 5-10 bin kişi çıkarırız” deyince, MHP lideri Devlet Bahçeli, “10 bin milisle Taksim’e gel, ben de bin bozkurtumla geleyim. İnanıyorum ki Kasımpaşa’ya kadar arkana bakmadan kaçacaksın” karşılığını vermişti. Erdoğan da bu meydan okumaya önceki gün Bayburt’tan, “Hodri meydan ben buradayım” yanıtı vermişti.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk, tartışmayı şöyle değerlendirdi:
“Bu sözler bir Başbakan’ın söyleyeceği sözler değil. Sayın Devlet Bahçeli, Başbakan’ın nasıl yanlış yaptığını, meşruiyet sınırları dışında konuştuğunu, kısacası bozulan kimyasını gözler önüne sermek için ironi yapmış Kırıkkale’deki bu konuşmasıyla. Sayın Bahçeli ülkücü gençleri şiddetten uzak tutmak için büyük çaba sarfetti. Aslında Başbakan’ın ilk sözleri hukuk ve demokrasi içinde söylenecek sözler değil. Biz veya herhangi bir STK olarak böyle bir şey söylemiş olsaydık toplumu kışkırtmaya dönük algılanır ve yasaları çiğnemiş olurduk. Başbaşkan hakkını arayan gençlerin karşısında kendi siyasi anlayışına sahip gençleri sürmek istemesi nasıl bir ruh hali içinde olduğunu ortaya koyuyor. Başbakan’ın bu sözleri faşizan bir anlayışı kelimelere dökmesidir. Başbakan’ın geriye dönük kendi sözlerinin doğruluğunu irdelemesi lazım. Devlet Bey’in cevabı da Başbakan’a düştüğü yanlışı gösterme, doğru düşünmeye çağrı niteliğindedir.”
 
‘Fikirlerimizle’
Öztürk, “Böyle bir karşılaşma olsa bin bozkurt 10 bin milisle baş edebilir mi?” sorusuna, “Bu bir inanç meselesi. Biz herhangi çatışmanın içinde olmayız ama çıkarı için hareket eden 10 bin milisi, bin ülkücü olarak çok rahat fikirlerimizle alt ederiz. Biz, sokak kavgasının, çatışmasının yasadışı eylemlerin içinde olmayız. Haklarımızı fikirlerimizi meşru zeminlerde yasalar ve hukuk çerçevesinde dile getiririz” yanıtı verdi.
 
 
‘Atsız’ı okusun’
Öztürk, Erdoğan’ın Bayburt’taki konuşması konusunda ise, “Başbakan’ın Türk tarihi konusunda ne kadar bilgisiz olduğu ortaya çıkıyor. Türk tarihini ve siyasi tarihini öğrenmeli önce, edebiyatçılarla buluşmasında Nihal Atsız’ı anmıştı. Anması yetmiyor Nihal Atsız’ın Bozkurtlar kitabını okusun. Başbakan bu polemik çağrısıyla provokatör bir kimliğe bürünüyor. Oylarındaki düşüşü durdurabilmek için bir gerginlik kargaşa kaos istiyor. Bu tavrını biz böyle anlıyoruz. Bu oyuna düşmeyeceğiz” dedi.
 
milliyet