THY'nin Kadıköy ve Taksim'deki büroları önünde basın açıklamaları yapıldı. Taksim'deki eylemde açıklama yapın BDP İstanbul Milletvekili Sebahat, hükümetin aldığı grev yasağı kararını, THY işçilerine değil Türkiye emekçi sınıfına yönelik bir saldırı olarak niteledi.

TAKSİM THY ÖNÜNDEKİ EYLEM

Bağımsız Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu HDK üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, işten çıkartılan THY çalışanlarına destek vermek için Taksim’deki THY bürosu önünde toplandı. ‘THY’den atılan işçiler geri alınsın. Grev hakkı yasaklanamaz’ yazılı pankart açan grup adına bir açıklama yapan HDK Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Akdağ, hükümet politikalarını eleştirerek grev yasağının hemen kaldırılmasını ve işten atılan işçilerin derhal geri alınmasını istedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise, bugün Türk Hava Yolları işçilerinin burada olmadığını, nedeninin ise onlara eylem ve grev yapmanın yasaklandığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü, ‘Hükümetin aldığı grev yasağı kararını sadece THY işçilerine değil Türkiye emekçi sınıfına yönelik bir saldırıdır. AKP iktidarı neoliberal politikalar çerçevesinde yaşamı işçilere, emekçilere zindan etmiş durumdadır. Biz bunu her alanda görüyoruz. Türkiye ekonomisinin ciddi manada büyüdüğünü ifade eden AKP iktidarı, Türkiye’de işçilerin, emekçilerin her geçen gün yoksullaştığını, işçilerin, emekçilerin örgütlenme hakkının elinden alındığını, sendika hakkının elinden alındığını gizlemeye çalışıyor" dedi. Grup konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

KADIKÖY'DEKİ THY EYLEMİ

THY'nin Kadıköy'deki bürosu önünde basın açıklaması yapan bir başka HDK'lı grup THY çalışanlarının tekrar işe alınmasını istedi.

HDK üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, işten çıkartılan THY çalışanlarına destek vermek için THY Kadıköy bürosu önünde toplandı. 'THY'den atılan işçiler geri alınsın. Grev hakkı yasaklanamaz' yazılı pankart açan grup adına bir açıklama yapan basın sözcüsü işten atılan işçilerin derhal geri alınmasını istedi. Eylem sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (NSK)