Taksim’de eğlenmek için gittiği gece kulübünde kimlik kontrolü sırasında gözaltına alınan P.A, komiser yardımcısı N.K. tarafından iki kez tecavüze uğradı. Şikayet üzerine tutuklanan N.K. hakkında 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı güven timleri geçen 11 Mart’ta Taksim’de bulunan “Sheker” isimli gece kulübü önünde durumlarından şüphelendiği bir arkadaş grubuna kimlik kontrolü yaptığı sırada isminin Ö.A olduğunu söyleyen bir kişi kimliğinin yanında olmadığını belirtti. Ancak genç kadının durumundan şüphelenen polis kendileriyle emniyete kadar gelmesini söyledi. Emniyet’te genç kadının üzerinden söylediği gibi Ö.A adına kimlik çıktı. Ancak polisin yaptığı araştırma sonrasında genç kadının gerçek isminin P.A olduğunu, Rusya’dan geldiğini ve iki yıldır Türkiye’de bulunduğu tespit etti. P.A ise polislere pasaportunu çaldırdığını ve 1 yıl kadar önce 500 lira karşılığında sahte kimlik temin ettiğini ifade etti.

Çifte cinsel saldırı

Bunun üzerine genç kadın hakkında yasal işlem başlatan polisler P.A’yı sabaha karşı Taksim Polis Merkezi Amirliği’ne götürdü. P.A burada komiser yardımcısı N.K. ile tanışarak bir süre odasında sohbet ettiler. Ancak daha sonra N.K. genç kadına yakınlaşmaya başlayarak eliyle taciz etmeye başladı. Bunun üzerine P.A “bana bu şekilde davranmanı istemiyorum. Gitmek istiyorum” deyince N.K. “rahat ol” diyerek cinsel ilişki teklifinde bulundu. Abdurakhamanova’nın reddetmesi üzerine ısrar etmeye başlayan N.K. bir iş çıkması üzerine odadan ayrıldı. Bunu fırsat bilen P.A hemen tuvalete gitti. Ancak genç kadının tuvalette olduğunu öğrenerek ardından giden N.K. genç kadınla burada zorla cinsel ilişki yaşadı. Daha sonra P.A’ya odasına gelmesini söyleyen N.K. genç kadına “odamda ilişkiye girmedik. Hadi buradada birlikte olalım” diyerek 2. defa zorla cinsel birliktelik yaşadı.

‘Sen keyfine bak’

P.A ifadelerinde N.K’nın daire sorumlusu olduğunu bildiğinden kendisine kimsenin inanmayacağını, zor durumda kalacağını belirterek bu nedenle sesini çıkaramadığını ifade etti. N.K.’nın kendisine iki defa tecavüz ettikten sonra, “Sen burada keyfine bak. Ben yukarıya yatmaya gidiyorum” diyerek odadan çıktığını belirtti. Daha sonra nezarethaneye giden P.A, 13 Mart akşamında Ebru isimli arkadaşına durumu anlattı. Arkadaşı da bunun üzerine şikayette bulununca yapılan aramalarda N.K.’nın arabasında 10 adet prezarvatif ele geçirildi. Yapılan kamera incelemelerinde de şüpheli N.K’nın genç kadınla kadınlar tuvaletine girdiği bir müddet sonra buradan çıkarak birlikte odaya girdikleri tespit edildi. Komiser yardımcısı N.K. ise suçlamaları reddetti. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcılık Komiser N.K. hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan işlem yapıp tutuklayarak 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. N.K. önümüzdeki günlerdeAğır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak. (NSK)

Vatan