Habertürk gazetesinin haberine göre; İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kentin merkezi sayılan ve en ünlü meydanı olan Taksim Meydanı"yla ilgili tarihi bir karar aldı.

Yıllardır meydandaki tarihi Su Maksemi"nin önünde bulunan Çevik Kuvvet ekipleri, müdürlüğün kararı ile Gezi Parkı"nın içine taşınıyor.

Kararın alınmasında, ekiplerin 31 Ekim"de uğradığı canlı bomba saldırısı etkili oldu. Polisin gözlerden uzak ve güvenli alana geçmesiyle, olası bir saldırıda sivillerin can güvenliği de korunmuş olacak.


Taksim"de vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayan polislerin, herhangi bir asayiş olayında buradan da anında müdahalede bulunabileceği ifade ediliyor. Emniyet Müdürlüğü"nün bu önemli kararı, taksi esnafı tarafından olumlu karşılandı.

Taşınma işleminden sonra maksemin önündeki alanın çeşitli etkinliklerde kullanılabileceği ifade ediliyor.

ÜÇ CANLI BOMBA SALDIRISI YAŞANDI

Taksim"deki polis noktası, 1999"dan önce restoranların bulunduğu alanın hemen üzerinde, parka giden alanın başlangıcında yer alıyordu. Bir polis noktası da Gümüşsuyu"ndaydı. 27 Mart 1999, 10 Eylül 2001 ve 31 Ekim 2010"da üç ayrı canlı bomba saldırısı yaşandı. Bu saldırılarda 2 polis şehit oldu, toplam 62 kişi yaralandı. (habertruk)