Alsancak'ta ortak oturdukları evin kirasını ödeyemeyince gasp planı yaptıklarını, yaşlı taksici bulabilmek için Alsancak'ta bir saat dolaştıklarını söylediler. Dört çocuk babası emekli taksici Hüseyin Sever'in aracına bindiklerini belirten Ü.G.,(26), Ç.Y.(28), üzerinden 5 lira çıkan taksiciyi tabancayla öldürdüklerini, daha sonra kendilerini takip eden arkadaşları E.Ş.'nin aracına binerek olay yerinden uzaklaştıklarını bildirdi. Olay sırasında aşırı alkollü olduklarını belirten zanlılardan Ü.G ile Ç.Y., gasp planını E.Ş.'nin yaptığını belirtti. 

Balçova Dokuz Eylül Hastane Taksi Durağı'nda çalışan dört çocuk babası emekli Hüseyin Sever, geçen yıl 18 Mayıs'ta Doğanlar Mahallesi 1410 Sokak'ta taksi içinde başından vurulmuş halde bulundu. Sever, Alsancak Şair Eşref Bulvarı'nda araca binen kimliği belirsiz iki kişiyi, Bornova İlçesine götürdü. Sokakta taksiyi durduran iki kişi aşağı inip 5 lira parasını aldıkları şoför Sever'i direksiyon başında tabancayla vurarak öldürdü. İki şüpheli sokak içerisinde kendilerini bekleyen bir başka araca binerek uzaklaştı. Silah sesini duyan bir firmanın gece bekçisinin haber vermesi üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Taksici Sever'in cebinden 900 TL çıkması nedeniyle başlangıçta gasp cinayeti olmadığı düşünüldü. Polis yaptığı çalışmada, biri İzmir'de ikisi Antalya'da olmak üzere 3 zanlıyı yakaladı. Adliyeye çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya, taksici Hüseyin Sever'i 5 lira için öldüren Ü.G., Ç.Y. ve E.Ş., avukatları ile taksicinin yakınları katıldı. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle 18'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Ü.G ile Ç.Y., "Alsancak'ta ortak ev kiralamıştık. Evin kirasını ödeyemeyince taksici gaspı yapmak için aramızda plan yaptık. Daha sonra kiraladığımız araçla Alsancak'ta sesini çıkarmayacak yaşlı taksici aradık. Gözümüze kestirdiğimiz yaşlı taksicinin aracına bindik. Pınarbaşı Doğanlar'a gitmek istediğimizi söyledik. Sonra silahımızı çıkarıp üzerindeki paraları vermesini istedik. Üzerinden 5 lira çıkarıp bize uzatınca şok olduk. Kendisinde daha fazla para olduğunu ve vermek istemediğini düşündük. Taksici bize karşı direnince silah ateş aldı. Panik içinde arkadan bizi takip eden arkadaşımız E.Ş.'nin aracına binerek olay yerinden uzaklaştık. Olay sırasında aşırı alkollüydük. Gasp olayını E.Ş. planladı" dediler. E.Ş de arkadaşlarının suçlamalarını kabul etmedi.