Aydın Belediye Meclisi 30 Haziran 2008 tarihine kadar ruhsat işlemlerini tamamlayamayan taksi hattı sahiplerinin merakla beklediği, kararı onayladı. Çeşitli nedenlerden dolayı ruhsat işlemlerini tamamlayamayan hak sahiplerinin haklarının iptal edilmesine ilişkin maddenin değiştirilmesinin ardından, gecikmiş ruhsat işlemleri yıl boyunca yapılabilecek.
Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası"nın talebi üzerine konuyu gündeme alan Aydın Belediye Meclisi Üyeleri, Aydın il merkezinde faaliyet gösteren taksici esnafının içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Aydın Belediye Meclis üyesi ve Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Tuncal, Taksi Durakları ve Toplu Taşımacılık Yönetmeliği"ne eklenen madde ile taksici esnafının zor durumda kaldığını söyledi. Başta ölüm olayları olmak üzere çeşitli nedenlerden ötürü taksi hattı sahiplerinin 2008 Haziran ayı sonuna kadar ruhsat işlemlerini tamamlayamadıklarına işaret eden Tuncal, “Hak sahipleri verilen süre içerisinde işlemlerini tamamlayamadığı için mağdur duruma düştü. Bizde kooperatif olarak bu kişilerin haklarının korunması ve şehiriçi toplu taşımacılıkta kullanılan büyük araç sayısının artırılması için bir düzenleme yapılmasını talep ettik. Daha önce araç parkına eklenen belli sayıdaki büyük araç ile şehiriçi ulaşıma rahat bir nefes kazandırıldı. Bu düzenlemenin yapılmasının ardından hem mağdur durumdaki taksici esnafının sorunu çözülmüş olacak hem de şehiriçi taşımacılıkta kullanılan büyük araç sayısını artırmış olacağız” dedi.
Konuyla ilgili görüşlerin değerlendirilmesinin ardından; Taksi Durakları ve Toplu Taşımacılık Yönetmeliği"ne Aydın Belediye Meclisinin 6 Mart 2008 tarih ve 70 sayılı kararı ile eklenen “T plakalı araç işleticileri ve taksi durak hak sahiplerinin 2008 yılı Haziran ayı sonuna kadar ruhsata bağlanmalarına, ruhsata bağlanmayan hat hakkı sahiplerinin hat haklarının iptal edilmesine” yönelik geçici maddesinin iptal edilerek, “Taksi durak sıra hak sahipliği olan taksi işletmecilerinin ruhsat haklarının araç alıp çalıştırıncaya kadar saklı kalması ve ruhsat haklarının iptal edilmemesi” olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi.