Kuşadalı taksici esnafının, İzmir Adnan Menderes ile Milas-Bodrum Havaalanlarına sokulmamasına yönelik uygulamanın devam etmesi büyük tepki alıyor. Son olarak İzmir Adnan Menderes Havaalanı"nda Kuşadası"ndan giden 3 ticari taksinin polis tarafından bağlanması Kuşadası"ndaki taksici esnafı isyan ettirdi. Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Erol Soysal, ticari araçların bağlanmasının yasalara aykırı olduğunu belirterek, yetkilileri yasalara uymaya davet etti.
3 arkadaşlarının aracının İzmir Adnan Menderes Havaalanı"nda bağlanmasına büyük tepki gösteren Kuşadalı taksiciler, özellikle turizm sezonu boyunca hem İzmir Adnan Menderes hem de Milas-Bodrum Havaalanı"nda büyük zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, hukuk dışı olduğunu iddia ettikleri uygulamayı sona erdirmek için yetkilileri göreve davet ettiler. Söz konusu iki havaalanından sadece mevcut taksilerin yolcu alabildiğini ve kendilerinin rezervli müşterilerini alabilmek için sokulmadığını kaydeden Kuşadalı taksiciler, gelişmeyi çağdışı olarak değerlendirdi. Yıllardır havaalanlarından her türlü yolcuyu aldıklarını ve hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını belirten taksiciler, iki havaalanında da yasaların çiğnendiğini ve haksız rekabet ortamı yaratıldığını vurguladılar.
Bu arada, havaalanlarındaki taksici tartışması ve 3 aracın bağlanması nedeniyle Kuşadası Şoförler Odası tarafından açıklama yapıldı. Kuşadası"ndaki taksicilerin, İzmir Adnan Menderes ile Milas-Bodrum ve Dalaman havaalanlarından, ''rezervli müşterilerini'' alamamasına tepki gösterilen açıklamada, araçların bağlanmasının hukuki hiç yanı olmadığı vurgulandı.
Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Soysal, yaptığı açıklamada, Kuşadası"ndan 4 bine yakın yabancının ev aldığını, yurtdışında çalışıp, yaz tatillerini burada geçiren birçok yerli turistin bulunduğunu belirterek, bunların çoğunun Kuşadası'ndaki taksicilerin ''rezervli müşterileri'' olduğunu söyledi. Yerli ve yabancı turistlerin Türkiye'ye gelişlerinde Kuşadası'ndan tanıdığı taksicileri arayarak, havaalanından almasını istediğini anlatan Soysal, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum ve Dalaman havaalanındaki taksiciler ile trafik polislerinin ''rezervli müşterileri'' almada engel çıkardığını ve son olarak ta üyeleri 3 aracı bağladığını söyledi. Taksici esnafının haklarını korumak için her türlü yasal yola başvuracaklarını belirten Soysal, ''Bizi tanıyan işadamları, yerli ve yabancı turistler telefon açarak, mail geçerek havaalanlarından alınmaları için talepte bulunuyor. Vatandaşın tercih etme hakkı var. Acentacı, otelci, otobüsle, minibüsle gidip havaalanlarından 20-40 kişilik grupları alıyor. Bir tek taksiciye "giremezsin" demenin mantığı yok. Meslektaşlarım o havaalanlarının müşterisini değil, rezervli müşterilerini alıp Kuşadası'na getiriyor. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı"nın genelgesi son derece açık. Sorunun çözümüzü için yetkileri duyarlı ve hukuka uygun davranmaya davet ediyorum. Geçen hafta içerisinde Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Alanya ve Antalya oda başkanları olarak Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım"ı ziyaret ederek, bu konudaki sorunu kendisine de ilettik” diye konuştu.