SİVAS'ın Şarkışla İlçesi'nde kendi adını taşıyan parka 10 gün önce konulan `takkeli' Aşık Veysel heykelini yapan Azeri heykeltraş İsmail Hüseyinov, "Her iki heykeli de ben yaptım. İkinci heykeli yaparken, ilçeden gelen yetkililere bere ve fötr şapkalı tercih sunduk. Bereli olanı yapmamızı istediler" dedi.

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu anısına 18- 19 Temmuz'da düzenlenen Aşıklar Bayramı kapsamında, kendi adını taşıyan parkta bulunan heykeli, küçük olduğu gerekçesi ile kaldırılarak, yerine 3 yıl önce yaptırılan heykel konuldu. Ancak yeni heykelde ozanın başında takke ile gösterilmesi tepkilere neden oldu. Tartışmalı heykeli halen Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Azeri kökenli İsmail Hüseyinov'un yaptığı belirlendi. DHA Muhabiri'ne açıklamalarda bulunan Hüseyinov, küçük olduğu gerekçesi ile kaldırılan heykeli de, tartışmalı takkeli heykeli de kendisinin yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Her iki heykeli de yaparken, Şarkışla'dan yetkililer sık sık gelip kontrol ediyor ve fikirlerini belirtiyorlardı. O dönem fotoğraflarını inceleyerek heykele karar vermeye çalıştık. Biz ilçeden gelen Kaymakamlık görevlilerine bereli veya fötr şapkalı heykelinden hangisini yapmamızı istedikleri konusunda tercih sunduk. Onlar başında bereli olanı yapmamızı istediler. Heykel tamamlanana kadar da sık sık kontrol ettiler."

9 YILDIR ÜNİVERSİTEDE

1992 yılında Azerbaycan Devlet GüzeI Sanatar Üniversitesi Plastik Sanatlar Fakültesi HeykeI BöIümü'nü bitiren İsmail Hüseyinov, 2000 yılından itibaren Erciyes Üniversitesi'nde görev yapmaya başladı. Hüseyinov, Aşık Veysel heykellerinin yanı sıra, başta Kayseri olmak ükere, çeşitli illerde yaptırılan bir çok heykele imza attı. Bunlar arasında Kayseri'de yaptığı Gevher Nesibe Sultan Anıtı, Atatürk Anıtı, Adalet Heykeli, Şehitlik Anıtı gibi eserler bulunuyor.
Vatan