Antalya"nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Limak Arcadia Oteli"nin futbol sahalarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emre Belözoğlu, ağır tempoda geçen antrenmanların faydalarını önümüzdeki günlerde göreceklerini söyledi.

Sezon başında da çok iyi çalışarak lige iyi bir başlangıç yaptıklarını belirten Belözoğlu, "İkinci yarı öncesinde de iyi hazırlanıp ilk yarıda göstermiş olduğumuz o ilk 8 haftalık periyotu yakalama amacındayız" dedi.

GÖKHAN ÜNAL"IN TRANSFERİ

Gökhan Ünal"ın tranferiyle ilgili soru üzerine Emre, şunları söyledi:

"Ben de dün akşam duydum. Hem Gökhan"a, hem camiamıza hayırlı olsun. Resmi imza atılmadı ama Gökhan"ın alındığını duyduğumda -dün gece yatmadan düşündüm- Semih, Guiza, Alex bir de Gökhan... Baktığımızda dördü de gol krallığı yaşamışlar. Bu yüzden çok yerinde bir transfer olduğunu düşünüyorum. Forvet hattına da bir rekabet getirecektir. Çok önemli bir oyuncu. Milli takımda da beraber oynadığım bir oyuncu. Umarım istediği performansa burada çabuk ulaşır, uzun zaman Fenerbahçemiz"e hizmet eder."

TRANSFER İHTİYACI

"Fenerbahçe"nin mevcut kadrosu ikinci yarıyı götürebilecek güçte mi?" sorusu üzerine Emre, şöyle konuştu:
"Büyüklerimiz bizden daha bilirler takımın ihtiyaçlarını. Fakat benim kendi düşüncem Önder de, Kazım da takım için önemli oyunculardı. Önder, oynadığı maçlarda elinden gelen her şeyi yapmaya çalışan bir oyuncuydu, alternatif olsa da... Kazım bence bu sene Fenerbahçe"deki en iyi dönemini yaşadı. İstenmeyen olaylar oldu ve yönetimimiz böyle bir karar aldı. Biz de saygı duyuyoruz ama ben kesinlikle takıma takviyenin gerektiğini düşünüyorum. Çünkü iki tane önemli oyuncumuz gitti. Daha bir Gökhan Ünal geldi. Tahmin ediyorum onlar da bu çalışma içindedirler. Hem Avrupa"da hem Türkiye liginde çok iyi işler yapmamız için mutlaka kadromuzun daha alternatifli bir kadro olması lazım."

KAZIM VE ÖNDER"İN AFFI

"Kazım ve Önder"in affedilmelerini ister miydin" sorusu üzerine Emre, "Tabii ki... Benim meslektaşlarım, her şeyden önce arkadaşlarım" yanıtını verdi.

Kazım ve Önder"in böyle sıkıntılı bir dönem yaşamalarını istemeyeceğini vurgulayan Emre, "İkisi de iyi, düzgün insanlar. Hepimiz hatalar yapıyoruz, ben de çok hatalar yaptım. Ama bunun tasarrufu tamamen yönetimdedir. Bana kalsa onları affetmek isterim" diye konuştu.

İlk yarı bitmeden bir ay önce sakatlığı nedeniyle oynayamadığını belirten Emre, sakatlığının geçtiğini ve iyi çalıştığını söyledi.

Bir gazetecinin eski bir masörünün kendisi için, "İkinci yarıda tüm maçların temposunu kaldıramaz" şeklinde açıklamaların hatırlatması üzerine tecrübeli futbolcu, "Kimsenin böyle bir şey söylemeye hakkı yok. O arkadaşımla da uzun zamandır görüşüyorum, yakın bir arkadaşım. Ama kimsenin böyle bir gelecek tahmini yapacağını düşünmüyorum. Sezona iyi hazırlandığım zaman sakatlık yaşamadım" dedi.
Ligin belirli periyotlarında iyi futbol oynadıklarını belirten Emre Belözoğlu, buna karşın istedikleri tempoya ulaşamadıklarını kaydetti. Emre, Türkiye"de takımların sistemi olmadığını, mücadeleye dayalı futbol oynandığını, kendilerinin de bundan etkilendiğini söyledi.

Potansiyellerinin altında bir ilk yarı geçirmelerine karşın en yakın rakiplerinden bir puan önde olduklarına dikkat çeken Emre, "En az bir 7-8 puan daha önde bitirebilirdik. Bu takımda şu anki performanslarının çok daha üzerine çıkabilecek kapasitede oyuncular var. Eğer buna çıkarsak ligi fikstür avantajıyla çok iyi bir yerde bitireceğiz. İlk yarıdaki performansın üzerine çıkarsak herkesin bizden beklediği şampiyonluğu elde ederiz" dedi.

Emre daha sonra gazetecilere poz verdi./fanatik